Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Steen Johansen sluttede med en 10’plads i finalen

DM Rally 
14/10/19 

Fuldførte årets sidste hastighedsprøve på tre hjul og blev nummer fire i klassen
For Steen Johansen Rallying blev det sjette rally i årets DM-turnering, Anderup El Rally, ved Haderslev en våd, mudret og ufordrende slutrunde, men trods en punktering på løbets sidste hastighedsprøve, formåede Steen Johansen og Claus Amstrup, Hårlev/Egtved, alligevel at slutte med deres Skoda Fabia S2000 på en fjerdeplads i klassen og en 10’endeplads i generalklassementet.
 


Steen Johansen og Claus Amstrup kørte deres Skoda Fabia S2000 i mål på en fjerdeplads i den hurtige Klasse 6 for 4-hjulstrukne biler
(Foto: MD/specialpress@gmail.com)

Et voldsomt regnvejr havde forlods medført aflysning af to hastighedsprøver, og den massive nedbør påvirkede kørselsforholdene på de resterende prøver, der var præget af vandpytter og masser af mudder på vejene. Det gjaldt også strækningen fra Hjerndrup og via Anderup til Kolstrup.
- Ved den første gennemkørsel rystede bilen som om den var punkteret, men det skyldtes mudder, der havde samlet sig i hjulene. Ved den anden gennemkørsel sidst i løbet, blev rystelserne værre, og da var der tale om en punktering, forklarede Steen Johansen efterfølgende - og tilføjede:
- I stedet for at stoppe og spilde flere minutter på at skifte hjul, besluttede jeg at køre prøven færdig på tre hjul, men vi tabte alligevel omkring 22 sekunder på den punktering.


En flad ”tromle“ er ikke optimal, så Steen Johansen og Claus Amstrup var omkring 22 sekunder langsommere ved dagens anden tur på Hjerndrup-Kolstrup prøven.
(Foto: Steen Johansen)

Ved den første gennemkørsel blev holdet noteret for en tid på 3:35,583 minutter, mens de en tid på 3:57,573 minutter ved den anden gennemkørsel.
- Vi havde de rigtige dæk på bilen, men de manglede bid, så måske de var for gamle og for hårde til at give hjulene optimalt greb i det våde føre. Vi kunne måske have kørt lidt hurtigere, men satte tempoet i forhold til situationen og for at gennemføre løbet, fastslog Steen Johansen.
Trods handicappet sluttede holdet på en fjerdeplads i feltets hurtigste klasse med to R5-biler i spidsen og som den generelt 10’ende hurtigste blandt de 82 startende biler.


Store vandpytter og tykke mudderlag gav en ekstra udfordring i finalerallyet som her, hvor Steen Johansen og Claus Amstrup cruiser gennem et skarpt hjørne ved Bjerning Kirke.
(Foto: MD/specialpress@gmail.com)

Efter fire timers vognvask har Steen Johansen taget hul på vinterpausen, hvor der skal lægges planer for sæsonen 2020. Endnu en sæson i den veltjente Skoda Fabia?
- Nu må vi se, hvad det bliver til, sluttede Steen Johansen.


(Foto: MD/specialpress@gmail.com)

Morten Dam - autoMOTIV/specialpress

Læs mere om:
  • Sydjylland
  • 12/10/19 - Sydjylland - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: