Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

SportsCar Championship

Jan Magnussen sluttede på delt andenplads i amerikansk IMSA-mesterskab

SportsCar
Championship 

13/10/19 

Jan Magnussen og Antonio Garcia sluttede med hjælp fra Mike Rockenfeller på en delt andenplads i det amerikanske IMSA-mesterskab. Weekendens 10-timersløb på Road Atlanta i Georgia var det sidste for den succesfulde Chevrolet Corvette C7.R
 

Det blev gået til makronerne i finalen i det amerikanske IMSA-mesterskab, som blev afgjort på Road Atlanta tidligt søndag morgen dansk tid. Jan Magnussen, Antonio Garcia og Mike Rockenfeller sluttede Petit Le Mans på en fjerdeplads i det benhårde GTLM-felt og sikrede dermed en delt andenplads i det prestigefulde kørermesterskab.


(Foto: Richard Prince)

– Det var, fuldstændig som forventet, et udfordrende løb. Alle ønskede en sejr til vores C7.R i bilens allersidste løb, men sådan skulle det ikke være. At starte bagest i feltet på grund af en straf efter kvalifikationen hjalp os ikke. Vi gamblede lidt med dækvalget i begyndelsen, hvilket uheldigvis gav os et ekstra pitstop. Derfra gjaldt det ellers om at holde os på den førende omgang, men som kampen udviklede sig, fandt vi farten og kunne levere et godt show mod afslutningen, forklarer Jan Magnussen.


(Foto: Richard Prince)

Jan Magnussen var flyvende bag rattet og afleverede den gule Corvette C7.R på en førsteplads i sit sidste stint, hvorefter Antonio Garcia fik til opgave at køre i mål. Med mere end to timer igen, var det nødvendigt med to pitstop undervejs, men spanieren blev 30 minutter før det ternede flag kaldt ind til et tredje stop, hvor Corvette Racing-crewet monterede fire ekstra bløde Michelin-dæk i håb om at kunne vinde en ekstra position eller to.


(Foto: Richard Prince)

Planen lykkedes, og en femteplads blev vekslet til en fjerdeplads på den sidste, nervepirrende omgang, hvilket sendte Magnussen og Garcia op på en delt andenplads i det prestigefulde kørermesterskab. Den endelige stilling placerer dog – grundet Porsche-konkurrenternes bedre løbsresultater gennem sæsonen – Corvette-duoen på en samlet tredjeplads.


(Foto: Richard Prince)

– Vi gav den alt, hvad vi kunne, og det var fedt at mærke, at vores nu seks år gamle Corvette stadig kan være med helt fremme i kampen og slutte på mesterskabspodiet. Samtidig var det en vemodig fornemmelse at køre det sidste stint i bilen, som har givet Antonio og jeg to mesterskaber, en Daytona-sejr og en sejr i 12-timersløbet på Sebring, lyder det fra Jan Magnussen.


(Foto: Richard Prince)

– En kæmpe tak til hele holdet bag Corvette Racing og Pratt & Miller, til Antonio og til Mike, og ikke mindst til alle de fans, som har fulgt os gennem hele sæsonen. Altid fantastisk at slutte året af på Road Atlanta, som i min verden er og bliver en af de mest legendariske racerbaner.

Jan Magnussen Racing

Carlos Communication


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Road Atlanta
  • 12/10/19 - Road Atlanta - SportsCar Championship
  •      ASETEK SIMSPORTS