Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Super GT Danmark

Kevin Rossel blev femte mester i OK Mobil 1 Super GT

Super GT Danmark 
13/10/19 

Super GT DanmarkTaktisk klog kørsel sikrede vejlenseren sit første mesterskab i løbsserien
Siden OK Mobil 1 Super GT så dagens lys i 2015, har der været flere traditioner. En af dem er, at det i de fire første sæsoner hver gang har været en ny kører, som ved sæsonfinalen har kunnet løfte den største pokal op over hovedet og kalde sig mester. Den tradition blev i weekenden fortsat på Padborg Park, hvor Flexlease.nu Finalen blev kørt.
 

Med en solid ballast fra de seks forudgående mesterskabsafdelinger kunne Kevin Rossel, Vejle, således kalde sig mester, og dermed blev han den femte mester i OK Mobil 1 Super GT-seriens historie. Det var samtidig også det foreløbige højdepunkt i bilsportskarrieren for racerkøreren, der har været med i klassen lige siden dens start.


Med taktisk klog kørsel på den våde asfalt sikrede Kevin Rossel sig sit første mesterskab i OK Mobil 1 Super GT.
(Foto: Henning Smed)

Til denne sæson var Kevin Rossel skiftet til Team Flexlease.nu / Strøjer Tegl, og selv om teamet var debutanter i OK Mobil 1 Super GT-klassen, havde de medbragt solid erfaring fra andre serier, og med den ballast blev Kevin Rossel hurtig til ikke bare en mesterskabskandidat, men også en mesterskabsfavorit i serien. Ved finaleweekenden var der 100 point at kæmpe om, og Kevin Rossel havde et forspring på 30 points til nærmeste konkurrent. Efter tidtagningen og det første af de tre heats havde han fået udbygget føringen til 32 points, og da himlen åbnede sig før de andet heat, valgte han at køre efter at sikre mesterskabet. Godt nok fik han en skade på bilen i trængslen i andet sving, men herefter formåede han at holde sig uden for balladen, og han sikrede sig lige præcis det antal points, der skulle til, så de to sidste rivaler – Ole Petersen, Bredebro, og Mikkel Mac, Nykøbing Falster – ikke kunne indhente ham.


I finalen lykkedes det Ole Petersen (97) at tage sejren efter en dyst med bl.a. Frederik Nymark (48), som havde vundet det foregående heat.
(Foto: Henning Smed)

At mesterskabet var sikret inden finalen, skulle vise sig at være perfekt. Midt under dette løb gik Kevin Rossels bil pludselig i stå, og han endte som en af de allersidste i heatet, hvor Ole Petersen med sæsonens sidste sejr ikke blot sikrede sig andenpladsen i mesterskabet foran Mikkel Mac, men sammen med denne også gjorde Team Jørgen Hansen Biler til teammestre. Blandt Am-kørerne blev Andreas Jochimsen kåret som årets bedste.

Padborg Park

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Kevin Rossel
  • Padborg Park
  • 13/10/19 - Padborg Park - Super GT Danmark
  •