Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Yokohama 1600 Challenge

Sæsonen sluttede med pokaler til Momentum Racing

Yokohama
1600 Challenge 

09/10/19 
Yokohama

Det blev en god afslutning på 2019 sæsonen for Oliver Rømer og Jens Kristoffersen hos Momentum Racing.
Teamet fra Møn var taget til FDM Jyllandsringen, hvor sæsonfinalen i Yokohama 1600 Challenge blev kørt.
 

Jens i den hvide og røde Peugeot 208 med startnummer 32 skulle forsøge at forsvare andenpladsen blandt Rookiekørerne. Oliver med startnummer 31 i Peugeot 207’eren havde en generel top 8 at kæmpe for, og ikke mindst den interne håneret i teamet.


(Foto: JJ Media)

Weekenden startede med 20 minutters træning, hvor begge kørere var ude på regndæk, da det havde regnet natten over. Der blev ikke satset alt for vildt, da vejrmeldingerne lovede tør asfalt resten af weekenden. Derfor kunne de to kørere notere sig 9. og 13. hurtigste tider.

Ganske for udsagt, var der tør asfalt i kvalifikationen, hvor der virkelig blev givet gas. Aldrig før er der blevet kørt så hurtigt, hvilket den kolde efterårsluft også var medvirkende til. Det lykkedes Rømer at køre 7. hurtigste tid, lige foran Kristoffersen. Begge kørere kørte 1:20 tider hvilket er rigtig hurtigt på FDM Jyllandsringen for en Gruppe N bil.


(Foto: JJ Media)

De to måtte dog vente helt til søndag middag, inden at Heat 1 skulle køres. Det blev et vildt heat, med en masse kampe gennem feltet. Mens det gik fremad for Rømer gik det bagud for Kristoffersen, som var helt nede på 12. pladsen, efter første omgang. En Safety Car tidligt i løbet, betød at alle positionerne blev fastfrosset i et par omgange, inden løbet blev givet frit igen – for blot at blive neutraliseret igen på grund af yderligere uheld på banen.

Heldigvis blev der 4 minutter til at køre ræs i mod slutningen, og her fik de to kørere kørt sig til 7. og 8. pladserne i løbet, og dermed en ren Momentum Racing 1. startrække til Heat 2. Men det var blot indtil en konkurrent blev udelukket. Dermed avancerede begge biler en plads, men det betød også at Jens var den eneste rød/hvide Peugeot i første række, mens Oliver skulle starte treer.


(Foto: JJ Media)

Det blev endnu et løb med masser af kampe, hvor nogle blev lidt mere nærgående end andre. Jens fik bidt sig fast på 4. pladsen, mens Oliver desværre manglede lidt topfart ned af langsiden, hvilket gjorde ham til et nemt bytte for konkurrenterne.

Kristoffersen var lige oppe at snuse til den generelle 3. plads, men endte med at slutte på en 5. plads, mens Rømer fik kæmpet en 7. plads hjem.

Med en fjerde og en andenplads blandt Rookiekørerne, lykkedes det Jens Kristoffersen at sikre sig andenpladsen i mesterskabet for kørerne med begrænset erfaring på asfaltbanerne.


(Foto: JJ Media)

Teaminternt sluttede han også som den bedste kører på en generel 9. plads, lige foran Oliver Rømer, med 6 point mellem de to biler.

Holdet vil gerne sende en stor tak til alle dem som har støttet holdet gennem sæsonen, både i økonomisk form, men også alle dem der har taget den lange tur til Jylland for at heppe fra tilskuerrækkerne.


(Foto: JJ Media)

Planerne for 2020 er ikke helt på plads endnu. En ting er dog sikker – Momentum Racing er igen at finde på racerbanerne! Men lad os se om der bliver genvalg til Peugeot 207 og 208 racerne, eller om der skal prøves noget helt andet.

Vi ses igen til foråret.

Momentum Racing

JJ Media


Læs mere om:
 • Jens Kristoffersen
 • Oliver Rømer
 • Jyllandsringen
 • 06/10/19 - Jyllandsringen - Yokohama 1600 Challenge
 •  
   

  Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS