Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Pilgaard slutter sæsonen med to titler

DTC 
08/10/19 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipCasper Pilgaard afslutter debutsæsonen i MASCOT Danish Thundersport Championship som vinder af hele to mesterskaber.
Finaleløbet blev kørt på FDM Jyllandsringen, hvor prioriteten for den unge kører fra Ryomgård var at sikre sig Rookiemesterskabet, efter han allerede sikrede sig U23 Mesterskabet ved den foregående afdeling.
 

Weekenden startede med to træninger, hvoraf den første var på hele banen, mens Træning 2 var på den kortere version, som bruges til de 8 kvalifikationsheats.


(Foto: JJ Media)

Begge træninger forløb rigtig fint, hvor det blev til 6. hurtigste tid på den lange version, mens det blev til en rigtig fin 4. plads i den anden.

Det var det eneste på programmet lørdag, mens søndagen spækket med både showkørsel, otte kval heats og en finale.

Søndagen startede på en iskold bane, hvor der stadig var rim på græsset i skyggeområderne. Derfor skulle der heller ikke satses det helt store, så Casper kørte marginalt langsommere end dagen før. Men vigtigst af alt, så fungerede bilen mekanisk perfekt.


(Foto: JJ Media)

De første fire kval heats blev kørt ved middagstid søndag, og her blev det til en 4. plads, to 5. pladser og en 6. plads. For første gang lykkedes det ham at køre en omgang på under 45 sekunder, på den korte bane, og så går det altså rigtig hurtigt!

Sæsonens sidste 4 kval heats blev kørt søndag eftermiddag, hvor det blev til to 5. pladser og to 6. pladser. Der var nogle af de andre konkurrenter, som bestemt ikke var bange for at gnubbe skærme – men der er ikke langt fra at gnubbe, til at der pludselig er noget der knækker, så der holdt Casper sig ude af de alt for nærgående dueller.

Det gav en startposition som 4’er til finalen. Den sølvgrå Mercedes-lignende V8 racer med startnummer 15 tabte et par placeringer i det første sving, da Pilgaard blev hængt til tørre på ydersiden.


(Foto: JJ Media)

Bremserne begyndte at opføre sig lidt mærkeligt midtvejs i finalen, så han røg ned på 7. pladsen. Mod slutningen af de 14 omganges løb lykkedes det ham at få styr på bremserne igen, men her var konkurrenterne stukket af sted, så det ikke længere var muligt at avancere. Med et pænt forspring til 8. pladsen, gjaldt det bare om at få bilen med i mål i hel tilstand, og få afsluttet sæsonen uden skrammer.

Missionen lykkedes, og en super glad kører kunne krydse målstregen som dagens bedste Rookiekører, og ikke mindst samlet Rookiemester i MASCOT DTC 2019, som tilføjelse til U23 titlen, plus en generel 5. plads. En kæmpe triumf for det lille team fra Ryomgård, som har lært mere og mere omkring bilen, for hver kørt kilometer i løbet af sæsonen.


(Foto: JJ Media)

Det var samtidig slutningen på en æra i dansk motorsport, da det var det sidste DTC løb.

Derfor er Casper Pilgaard og folkene bag Pilgaard Motorsport allerede i gang med at forberede 2020. Forhåbentlig kan der snart meldes noget ud, men der bliver kigget på flere forskellige muligheder.

Der skal lyde en kæmpe tak til de sponsorer, som har støttet holdet gennem 2019 sæsonen, men også til FDM, der oprettede et talentprogram forud for sæsonen, som Casper var en del af. Det gav en masse erfaringer i den forgangne sæson, og i fremtiden.


(Foto: JJ Media)

Til sidst vil holdet også gerne sige tak til alle dem, der har kigget forbi teltet i løbet af året til en snak, samt til alle de officials, som har gjort det muligt at afvikle løbsweekenderne. Uden fans og officials er der ingen motorsport.

Vi ses på banerne i 2020.

Pilgaard Motorsport

JJ Media


Læs mere om:
  • Casper Pilgaard
  • Jyllandsringen
  • 06/10/19 - Jyllandsringen - DTC
  •