Bilorientering

DM guldet var sikret til Thisted / Struer mandskab inden finaleløbet

07/10/19

Børge Holm og Jørn Mørup måtte nøjes med 2. pladsen i finaleløbet
Det kombinerede Thisted / Struer mandskab Børge Holm og Jørn Mørup var glade for, at de havde kørt så godt i året 5 første afdelinger om DM i bilorientering, at det var uden betydning for dem i den samlede stilling, at det nordsjællandske mandskab Bjarne Hansen og Jan Johansen fra Frederikssund vandt finaleløbet på hjemmebanen.

Til gengæld var sejren til Hansen og Johansen netop det der skulle til, for at du kunne klemme sig ind på den samlede sølv medalje placering og henvise deres klubkammerater fra Frederikssund, Poul Erik Nielsen og Henrik Jørgensen til bronzeplaceringen.

Struer mandskabet Morten Jäger og Bent Mikkelsen, der kom med en frisk sejr fra NM løbet sidste weekend i Finland kunne også have sikret sig en sølv medalje med en sejr i sidste afdeling, men deres 3. plads i sidste afdeling rakte kun til den første plads nedenfor medaljeskamlen, som nr. 4 i den samlede stilling.

Børge Holm (tv.) og Jørn Mørup vandt DM-guld for 6. gang i træk og 8. gang i alt, selv om det kun blev til en 2. plads i finaleløbet

Børge Holm og Jørn Mørup kom til finaleløbet med 4 første pladser og en 3. plads i årets 5 første afdelinger. Da mesterskabet afgøres med året 4 bedste placeringer som tællende kunne der ikke komme flere point på kontoen end de maksimale 200 holdet havde inden finaleløbet, der blev kørt i område mellem Slangerup og Ganløse i det nordsjællandske.

"Der skal nu ikke herske tvivl om, at vi stiller op for at vinde hver gang vi stiller til start, men om det var fordi der ikke var noget på spil, skal jeg lade være usagt, for vi var ikke helt så skarpe som vi plejer" fortæller Jørn Mørup dagen der på. Løbet var godt nok med en højere sværhedsgrad end vanligt, men hele 10 fejlkørsler, der hver gav 25 strafpoint er mere end Holm og Mørup har for vane i DM serien. Derfor var det også en ret komfortabel sejr til Bjarne Hansen og Jan Johansen.

Bilorienteringssæsonen går med DM finalen på hæld. Nu mangler der kun den sidste afdeling om det Jysk Fynske Mesterskab om 14 dage samt årets sidste 2 afdelinger om Nordisk Mesterskab. De 2 NM afdelinger afvikles den 8. – 9. november ved Uppsala i Sverige.

Resultat Vikingerunden 2019
Viking Auto Sport, Frederikssund, lørdag den 5.oktober 2019.
6. afdeling om Danmarks Mesterskabet i bilorientering. 35 deltagende mandskaber.