Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Michael Christensen tager føringen i VM efter andenplads i Japan

FIA WEC 
07/10/19 

World Endurance ChampionshipMichael Christensen og hans franske makker Kevin Estre kørte deres Porsche 911 RSR i mål på en flot andenplads ved anden afdeling af VM for sportsvognskørere, der blev afviklet over 6 timer på Fuji-banen tidlig søndag morgen dansk tid. Med andenpladsen overtog de to forsvarende verdensmestre føringen af VM i GTE Pro klassen.
 

Kevin Estre startede løbet på Fuji bag rattet af Porschen med startnummer 92. Han startede løbet fra sjette position i GTE Pro klassen, men arbejdede sig støt og roligt frem i feltet. Efter lidt over to timers kørsel overtog Michael Christensen rattet af Porschen. Han fortsatte Estres flotte arbejde, men som frygtet var Aston Martin urørlige på den 1,5 km. lange langside. Efter omkring 3 timers kørsel begyndte det at regne på banen og selvom det holdt på i omkring en time, blev banen lige nøjagtig ikke våd nok til, at det krævede regnvejrsdæk. Men dækvalg var alligevel afgørende for de forskellige bilers fart på banen, da hvert team kun har 18 dæk til rådighed. Det betød, at der var forskel på, hvornår de forskellige teams kørte på friske dæk og på et tidspunkt var Michael Christensen nede på femtepladsen. Men han fik arbejdet sig op igen og efter et marathon-stint på omkring 3 timer afleverede han bilen tilbage til Estre på andenpladsen. På førstepladsen, med en føring på omkring 20 sekunder, lå Aston Martin nummer 95 med den danske kørerbesætning Marco Sørensen og Nicki Thiim. Stillingen holdt til mål med Aston Martin nummer 97, kørt af Lynn og Martin, på tredjepladsen.


(Foto: Porsche / Jürgen Tap)

Christensen og Estre kørte også i mål på andenpladsen ved første VM afdeling på Silverstone og med de to podieplaceringer overtager de førstepladsen i kampen om det officielle verdensmesterskab.

"Andenpladsen var det bedste vi kunne opnå i dag, så jeg er godt tilfreds" fortæller Michael Christensen. "Vi vidste, at Aston Martin ville være stærke på topfart og de ville blive svære at slå. Vi havde håbet på regn, men det regn der kom, var ikke nok til at gøre en forskel. De første timer viser, hvor tæt det er i den her klasse. Så en andenplads er gode point til VM".

Næste opgaver for Michael Christensen er tredje afdeling af VM, der afvikles ved 4 timers løbet i Shanghai, Kina, den 8.-10. november.

Kort efter løbet i Kina stiller Michael Christensen til start ved 9 timers løbet på Kyalami, Sydafrika, den 21.-23. november. Løbet er en del af Intercontinental GT Challenge og Christensen deler en Gulf bemalet Porsche fra GPX Racing sammen med Estre og Lietz. Samme konstellation som han vandt 24 timers løbet på Spa med i juli måned.

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Fuji
  • 06/10/19 - Fuji - FIA WEC - FIA VM
  •