Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Finalen i Autoplus Dansk Superrally 2019 køres nordvest for Christiansfeld

DM Rally 
03/10/19 

Der er lagt op til et brag af en finale, når Mini Rally Syd organisationen, lørdag den 12. oktober afvikler Anderup El Rally, som er 6. og sidste afdeling i kampen om Autoplus Dansk Superrally og Autoplus Danmarksmesterskaberne i rally i området nordvest for Christiansfeld.
 

Det er organisationen bag Mini Rally Syd turneringen, med løbsleder Niels Erik Jørgensen fra KDAK/Fyn i spidsen, som har været i området for at planlægge og indhente beboertilladelser til at afspærre de lokale veje, så de hurtige rallybiler kan køre de sidste point på skalaen til årets mesterskaber i de forskellige rally klasser.


Kristian Poulsen og Ole Frederiksen fører Autoplus Dansk Superrally inden sidste og afgørende afdeling i området nordvest for Christiansfeld
(Foto: ralllypics.dk – Viggo Johansen)

Udover at være tællende til Danmarksmesterskaberne, er Anderup El Rally 4. afdeling af Mini Rally Syd turneringen, som er en turnering arrangeret af fem jyske og fynske klubber. Det er 34. gang at organisationen bag Mini Rally Syd turneringen arrangerer rally, siden starten af turneringen i 2012.

Anderup El Rally 2019 har rallycentrum og start og pause på Niels Bohrsvej 10 i Haderslev. Rallybilerne vil kunne ses på servicepladsen hele lørdag d. 12. oktober om formiddagen, inden starten skydes i gang kl. 12.01 fra servicepladsen, og igen i servicepausen midt på eftermiddagen.


Ib Kragh og Ditte Kammersgaard ligger inden 6. og sidste afdeling på en aktuel 2. plads i Autoplus Dansk Superrally
(Foto: ralllypics.dk – Viggo Johansen)

Både deltagere og publikum kan glæde sig til nogle fantastiske hastighedsprøver. Løbsledelsen har fundet de mest udfordrende vejstrækninger i området, hvor der skal køres fire forskellige hastighedsprøver. Hastighedsprøverne skal hver gennemkøres to gange, så der bliver noget at se på for de tilskuere der kommer ud i det efterårskulørte landskab for at se de hurtige biler i aktion. Program og oversigtskort over Anderup El Rally kan købes på servicepladsen ved Haderslev Idrætscenter.

Hastighedsprøverne 1 og 5, Bjerning, køres med første bil kl. 12.14 og igen kl. 15.20. Det er en rundbane, med start ved Bjerning Kirke, og køres ad Seggelundvej, Kokær Søndervej, Kokærvej, Krejselvej, Rovstrupvej og Bjerning Kirkevej.

Hastighedsprøverne 2 og 6, Kokær, er ligeledes en rundbane med start henholdsvis kl. 12.44 og 15.50, hvor der køres ad Seggelundvej, Lykfort, Kokærvej og Hanneslundvej.

Hastighedsprøverne 3 og 7, Anderup El A, køres fra henholdsvis kl. 13.04 og 16.10 med start og mål i Hjarndrup. Der køres ad Hjarndrup Nørrevej, Langforte, Anderup Skovvej og Enevoldsvej.

Hastighedsprøverne 4 og 8, Anderup El B, har start samme sted som Anderup El A, men køres ad Hjarndrup Nørrevej, Langforte og slutter af på den lange Anderup Skovvej.

Prøve 8 powerstage, hvor der gives tillægspoint til de fem hurtigste i hver klasse, i kampen om Danmarksmesterskabet i Autoplus Dansk Superrally, som inden sidste afdeling føres af Kristian Poulsen og Ole Frederiksen i Skoda Fabia R5, med Ib Kragh og Ditte Kammersgaard på 2. pladsen, også i Skoda Fabia R5, og endelig på 3. pladsen, Kim Bojsen og Louise Bang Christiansen i BMW M1.


Kim Bojsen og Louise Bang Christiansen har i den hurtige BMW kørt sig i stilling til 3. pladsen i Autoplus Dansk Superrally. De kunne allerede i 5. afd. af DM kåres som Danmarksmestre i den skrappe klasse 5.
(Foto: ralllypics.dk – Viggo Johansen)

Anderup El Rally 2019 har mål og efterfølgende præmiefest på Frø’s Arena, Stadionparken 7, Vojens. Her vil de danske mestre 2019 bliver fejret, og få overrakt pokaler for løbet, og årets mesterskabsmedaljer. Detaljerede oplysninger om Anderup El Rally 2019 kan findes på www.minirallysyd.dk

Mini Rally Syd

Viggo Johansen


Læs mere om:
  • Sydjylland
  • 12/10/19 - Sydjylland - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: