Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

FIA Formula 3

Christian Lundgaard blev kørt af banen under safetycar

FIA Formula 3 
29/09/19 

Christian Lundgaard, der kører for ART Grand Prix fik ikke den afslutning på Formel 3 mesterskabet han ønskede, da sidste afdeling blev afviklet på Sochi i Rusland i weekenden. Som det næsten har været symptomatisk for Lundgaards sæson, så var det hændelser uden for hans indflydelse, der ødelagde weekendens første løb.
 

Da første løbs resultat samtidig giver startplaceringen til løb nummer to, har det desværre flere gange i løbet af sæsonen givet weekender, hvor Lundgaard sluttede med 0 point i det 30 mand store felt. I Sochi var det helt utilgiveligt en konkurrent, der kørte op bag i Christian Lundgaard under safetycar, hvilket sendte Lundgaard af banen.

Christian Lundgaard, der som hyldest til afdøde Anthoine Hubert kørte med hans lyserøde design på hjelmen, startede løb et fra femte startposition. En begivenhedsrig første omgang bragte Lundgaard op på fjerdepladsen men ned igen på sjettepladsen, inden der kom safetycar grundet en afkørsel længere nede i feltet. Løbet nåede kun en kort genstart inden endnu en safetycar kom på banen. Løbet var tæt på at skulle gives frit igen, da Lundgaard blev påkørt bagfra af Red Bull juniorkører Juri Vips. Påkørslen spant Lundgaards Formel 3 racer rundt og inden han fik den vendt og kom retur på banen, var han faldet ned på 20. pladsen. Vips fik sidenhen en tidsstraf for påkørslen, men det hjalp ikke Lundgaard, der på flot vis fik kørt sig op på 14. pladsen inden løbet var slut.

Resultatet fra løb et gav startplaceringen til løb to. Og søndagens løb blev et løb, hvor Christian Lundgaard var indblandet i mange tætte og hårde dueller. Det var hård racing, der gav de mange TV seere fantastisk underholdning. Lundgaard kæmpede det bedste han havde lært og fik vist masser af sit talent, da der blev skiftet positioner flere gange. Lundgaard fik avanceret fem pladser og sluttede på niendepladsen. Desværre var det kun en placering fra den pointgivende 8. plads, der ville have sikret Lundgaard femtepladsen i mesterskabet. Nu blev det i stedet til en sjetteplads i mesterskabet, der blev vundet af russiske Robert Shwartzmann. Stærke PREMA Racing besatte de tre første pladser i mesterskabet.

”Det var virkelig en træls weekend og en ærgerlig måde at slutte mesterskabet på ”sagde en meget skuffet Christian Lundgaard efter søndagens løb. ”Jeg kunne intet gøre ved situationen i lørdagens løb, hvor jeg blev påkørt bagfra. Og når man skal kæmpe sig frem i feltet og ligger i ”dirty air” bag konkurrenterne, får man virkelig ødelagt sine dæk. Så det var rigtig svært, at vinde placeringer og det ødelagde også søndagens løb. Da jeg endelig var tæt på pointene søndag, blev jeg presset i muren af Tsunoda, hvilket ødelagde hele højre side på min bil og det afgjorde, at jeg ikke fik det sidste point jeg skulle bruge, for at slutte femmer i mesterskabet. Så det var igen en forfærdelig weekend grundet ting, der var ude af mine hænder. Men jeg vælger at fokusere fremadrettet og så må vi tænke os om og beslutte, hvad der skal ske næste år”.

Næste løb for Christian Lundgaard bliver det prestigefyldte gadeløb Macau ”FIA Formula 3 World Cup”, der afvikles 15.-17. november.

Lundgaard Racing

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christian Lundgaard
  • Sochi
  • 29/09/19 - Sochi - FIA Formula 3
  •      ASETEK SIMSPORTS