Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 1

Hamilton tilbage på toppen

Formel 1 
29/09/19 

Dobbeltsejr til Mercedes i Rusland
Efter tre sejre i træk - og fire poles - var det ikke helt så åbenlyst, som tidligere på året, at de to øverste trin på skammelen skulle bestiges af Mercedes kørerere. Heller ikke, når man så starten på løbet, hvor Vettel kilede sig ved fra 3. pladsen til 1. pladsen, tydede på de helt store Mercedes triumfer. Men til sidst, var det altså Mercedes, der vandt.
 

Leclerc var i front, da først Vettel parkerede og udløste misfosteret Virtuel SC, og da Russell kort efter gled af banen og fik udløst en rigtig SC. Ferrari trak ham ind til et ekstra stop, fordi det virkede som det rigtige at gøre. Mercedes bilerne bag Leclerc havde friskere dæk og det ville man lige rette op på. Tanken var at Leclerc med friskere dæk måske nok var bag de to Mercedes racere, men kunne angribe dem med sin friskhed, i stedet for at blive trynet ved at have lidt ældre dæk end de andre. Men planen fejlede - Leclerc halede hurtigt ind på Bottas, men forbi kunne han ikke komme. Og dermed kunne han ikke komme i nærheden af et slagsmål med Hamilton. Det havde ellers været spændende.

Generelt var det ikke lige Leclercs dag. I starten af løbet var han ganske utilfreds med, at Vettel førte. Nok mest fordi det på samtalen, var tydeligt, at de havde aftalt at Leclerc skulle blive i sin bane og give Vettel drag, som han kunne bruge til at komme forbi Hamilton med. Men Vettel fik så meget drag, at han også kom foran Leclerc. Dermed så Vettel ud til at kunne kontrollere løbet. Men pitstoppet byttede rundt på de to røde racere, men hvad Vettel tænkte om det, fandt vi aldrig rigtig ud af, fordi ret hurtigt fik han besked på at parkere bilen. Og der blev grundlaget til Ferraris nederlag lagt - for det var her de valgte at kalde Leclerc ind. Var han blevet ude, er det ikke sikkert, at det havde været bedre. Det er muligt, at Leclerc var havnet i en lose - lose situation.

Verstappen blev nummer 4. Det gjorde han efter en hurtigt indsats for at komme frem, efter sine strafplaceringer. Og andet kunne han ikke rigtig gøre, ikke i dag. Imponerende var det til gengæld, at den anden Red Bull, med Albon, der startede fra pitten, endte på en 5. plads, på trods af, at han undervejs beklagede sig over sine bremser.

En velkørende Sainz tog en 6. plads. Fra starten af løbet markerede spanieren sig positivt, specielt da han udfordrede Hamilton på vej mod første sving. Takterne bliver stadig bedre fra McLaren. 7. pladsen snuppede Perez efter en duel med Magnussen. Dybest set, udbremsede danskeren sig selv og kom derefter ikke korrekt uden om alle pilene, der markerede retningen, hvis man var kørt af banen. Det kostede en tidsstraf på fem sekunder, som i det øjeblik den blev givet, sendte Magnussen ned på 11. pladsen. Men der var stadig en flok omgange tilbage og speederen på Haas raceren blev trykket i bund og Magnussen hentede så meget forspring, at det kun var Lando Norris, der kom forbi ham i den korrigerede stilling. En god dag for McLaren og sjældne point til Haas.

Hülkenberg fik 10. pladsen fordi han var mere end fem sekunder efter Magnussen. Tyskeren der leder efter en ny arbejdsgiver, havde ellers et fint løb, men det her var alligevel hvad der kunne blive til.

Udover Vettel og Russel måtte tre andre udgå. Kubica udgik synkront med Russell, mens Grosjean sagde farvel på første omgang, efter at han, Giovinazzi og Ricciardo alle prøvede at køre igennem det samme sving på samme tid og kun Giovinazzi fortsatte. Ricciardo kunne trille hjem og skifte sit punkterede dæk med udgik senere, mens Haas raceren havnede i barrieren og Grosjean måtte gå hjem.

Dårligste start gik til Kimi Raikkonen, der kom for tidligt i gang - og dermed typisk for en sådan situation, ikke kom ordentligt i gang, da løbet faktisk startede.

Efter Ferraris dominans i de foregående tre løb, var der åbnet en lillebitte dør for at VM kampen, med lidt held, kunne blive spændende. Den dør blev lukket i dag. Sejr til Hamilton og kun 15 point til Leclerc og ingen til Vettel. VM kampen nu kun teori.

Næste løb er om 14 dage, på Suzuka. Der er faktisk grund til at glæde sig.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Sochi
  • 29/09/19 - Sochi - Formel 1 - FIA F1
  •      ASETEK SIMSPORTS