Int. Formel klasser

Fantomafslutning sender Christian Rasmussen på podiet

Int. Formel racing
27/09/19

En fantastisk afslutning på sæsonen for Christian Rasmussen sender ham på podiet i mesterskabet i USF2000 i USA. På Laguna Seca banen i Californien viste han at han har talentet til at nå rigtig langt. Med en afslutning der bød på en sejr og en andenplads, kørte han sig selv op på en 3. plads i mesterskabet.

Det har været en sæson hvor Christian har fået stærk modstand. Han har dog præsteret meget stabilt og er kommet rigtig stærkt tilbage fra de tilbageslag der har været gennem sæsonen. Kun problemer med materiellet har betydet at det ikke blev til en placering højere oppe på skamlen. Sådan er racing også, og en af styrkerne for Christian er at han formår at beholde fokus fremad, og ikke lade sig gå på af de udfordringer der har været med materiellet. I særdeleshed i den sidste halvdel af sæsonen har Christian vist stor styrke. I alt blev det til 3 løbssejre og i alt 7 podieplaceringer er det blevet til. Det er alt sammen kommet i sidst halvdel af sæsonen, så man kan med rette sige at Christian ramte momentum på det rigtige tidspunkt.

I den netop overståede sæsonfinale lå det ellers ikke i kortene at der skulle komme metal med hjem i begge løb. I kvalifikationen til løb 1 var Christian 3. hurtigste, og med en brandvarm Christian var det nok forventet at i det løb ville det blive til metal. Men at han skulle vinde, var det vist kun Christian der havde regnet med, og så måske teamejer Jay Howard. For med 1 og 2 i mesterskabet foran sig, var opgaven svær på den legendariske bane. Men Christian havde en klar plan, og de det ternede flag faldt var han 4,5 sekunder foran den førende nr. 2 og 9 sekunder foran nr. 3. Igen et bevis på at Christian virkelig har fundet storformen frem.

Med masser af dramatik til kvalifikationen til løb 2, blev forhåbningerne om endnu en topplacering slukket hos de fleste af Christians fans. Christian fik desværre kun kørt 5 omgange i bilen inden motor og gearkasse valgte at holde tidlig sæsonafslutning. Tiden rakte kun til en 10. bedste tid, og det var som sådan fair nok. Det store problem var at hvor man havde en reservemotor med, så havde teamet desværre ikke flere reserevegearkasser med. Her viste et af de konkurrerende teams fantastisk sportsmanship. Pabst Racing, med mesterskabsførende Hunter McElrea i teamet lånte Christian og teamet en gearkasse. Så det blev en travl eftermiddag for teamet, der skulle nå at skifte motor og gearkasse inden løbet.

Selvsamme Hunter McElrea var selv blevet ramt af uheld og måtte desværre starte som sidst i feltet. De to kørere havde en mission der skulle fuldføres. Christian skulle slutte foran sin konkurrent om 3. pladsen i mesterskabet, Colin Kaminsky, der startede fra pole, mens Hunter McElrea skulle blive mindst nr 3 hvis han skulle vinde mesterskabet. Christian var opsat på at slutte rigtig flot af, så man så ham hurtigt avancere et par pladser. Den renoverede racer kørte fantastisk og teamet havde sat bilen perfekt op, samtidig med at Christian bare nød at køre race. Med 5 omgange igen overhalede han Kaminsky og var på det tidspunkt toer i løbet. Med kun 4/10 sekund op til den førende Braden Eves fik alle pludselig sommerfugle i maven. Trods flere forsøg og hurtigste omgang i løbet, lykkedes det dog ikke Christian at tage førstepladsen. Han var dog også rigtig glad for sin 2. plads, der betød at han sikrede sig 3. pladsen i mesterskabet, med mindste margin ned til Kaminsky. Det blev simpelthen afgørende at Christian havde 3 løbssejre mens Kaminsky ikke havde haft en sejr i sæsonen. I øvrigt måtte Hunter McElrea “nøjes” med 7. Pladsen efter at have kørt sig hele 11 pladser frem i løbet.

En helt igennem forrygende afslutning på sæsonen der virkelig har sat tyk streg under Christians evner i en racerbil. Uden hjælp havde det dog ikke kunnet lade sig gøre. Bag Christian står et stærkt hold af dedikerede sponsorer og fans. Uden dem ville det ikke have været muligt for Christian at forfølge drømmen om en karriere, så kæmpe stort tak til jer. Teamet Jay Howard Driver Development har også en kæmpe andel i succesen. Vi skylder også en stor tak til teamejer Jay Howard for at tro på Christian. Hver eneste dag arbejder Christian hårdt på at kunne fortsætte succesen og at kunne give tilbage til de der har tiltro til ham. Vi ser frem til inden længe at kunne komme med nyt om næste skridt for Christian.