Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

FIA Formula 3

Christian Lundgaard klar til sidste afdeling af Formel 3

FIA Formula 3 
26/09/19 

Christian Lundgaard, der i sidste uge deltog i sin første Formel 1 test for Renault, deltager i denne weekend i sidste afdeling af Formel 3, der afvikles i Sochi, Rusland. Den 18-årige dansker, der kører for ART Grand Prix, er indstillet på, at slutte sæsonen på toppen. Euforien efter at have testet Formel 1 på Hungaroring i Ungarn i sidste uge er glemt og fokus er 100% på at vise, at han, til trods for sin status som rookie, hører til i toppen Formel 3 mesterskabet.
 

Christian Lundgaards nuværende femteplads i Formel 3 mesterskabet giver desværre ikke et retvisende billede, af en ellers stærk sæson. En sejr i sæsonens første løb blev ændret til en andenplads grundet en ærgerlig misforståelse under en gulflagsperiode, der ikke gav Lundgaard nogen fordel. Sidenhen gav punkteringer og en straf til teamet et par afdelinger med 0 point, men Lundgaard vendte stærkt tilbage og siden er det blevet til sejr i Ungarn og han er den eneste kører i feltet med to pole positions.


Christian Lundgaard ved sidste uges Formel 1 test
(Foto: Jan Kaiser)

Han har domineret sine to ART Grand Prix holdkammerater David Beckmann, der var stærkeste mand i sidste sæsonhalvdel af GP3 i 2018 samt den mere erfarne Max Fewtrell, der vandt Formula Renault Eurocup. I fem af sæsonens syv afdelinger har Lundgaard været teamets hurtigste mand i kvalifikationen og han har scoret 97 point i forhold til Fewtrell med 57 point og Beckmann med 20 point. Rivalerne PREMA Racing har været ualmindeligt stærke i 2019 og deres kørere besætter tre af de fire første pladser i mesterskabet.

"Jeg glæder mig mget til løbet på Sochi" fortæller Christian Lundgaard. "Det er en af de baner jeg har glædet mig til siden starten af sæsonen. Jeg kan godt lide banen og så er jeg en af de få kørere, der har kørt på banen før, hvilket er en fordel. Det bliver spændende at komme tilbage i Formel 3 bilen efter min Formel 1 test. Forskellen kan helt sikkert mærkes, men jeg tror kun det tager min en omgang eller to at tilpasse mig bilen. Men det har selvfølgelig givet mig et confidence boost, at have fået den test, så jeg håber på at Sochi bliver en god weekend, så jeg kan få en stærk afslutning på sæsonen".


Christian Lundgaard skifter Renaults Formel 1 racer ud med Formel 3 i weekenden.
(Foto: Jan Kaiser)

Den maksimale pointscore for en weekend er 46 point, 4 point for pole position, 25 point for sejr i løb et, 15 point for sejr i løb to og et point for hurtigste omgang i løbet, hvis man samtidig slutter i top ti. Med en weekend som i Ungarn, hvor Christian Lundgaard matchede sæsonens højeste score med 37 point, er tredjepladsen i mesterskabet fortsat indenfor rækkevidde.

Mesterskabsstillingen forud for ottende afdeling af Formel 3
1. Robert Shwartzmann (Prema Racing), 180 point
2. Jehan Daruvala (Prema Racing), 147 point
3. Jüri Vips (Hitech Grand Prix), 122 point
4. Marcus Armstrong (Prema Racing), 119 point
5. Christian Lundgaard (ART Grand Prix), 97 point

Tidsskema for ottende afdeling af Formel 3
Træning, fredag den 27. september kl. 7.20
Kvalifikation, fredag den 27. september kl. 12.00
Løb 1, lørdag den 28. september kl. 9.15
Løb 2, søndag den 29. september kl. 8.55

Kvalifikationen og begge løb kan ses live på TV3 Sport og TV3 Max.

Lundgaard Racing

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christian Lundgaard
  • Sochi
  • 29/09/19 - Sochi - FIA Formula 3
  •      ASETEK SIMSPORTS