Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

1600 Challenge

Op- og nedturene fortsætter for Momentum Racing

1600 Challenge 
25/09/19 

2019 sæsonen for Momentum Racing fortsætter med at gå op og ned.
En ting er bakkerne på Ring Djursland, hvor holdet kørte den 6. afdeling af Yokohama 1600 Challenge på i weekenden, men en anden ting er resultaterne.
 

Inden weekenden var Jens Kristoffersen toer i Rookiemesterskabet samt nier i det generelle mesterskab, mens Oliver Rømer var få point bagefter.


(Foto: JJ Media)

Det var en anden gang på Ring Djursland i år, for duoen i deres henholdsvis Peugeot 208 og Peugeot 207, så de vidste allerede inden weekenden, hvad de gik ind til.

Lørdagens træning forløb og så rigtig godt for begge kørere, med henholdsvis 6. og 7. bedste tid. Det to kørere var blot 0,056 sekund fra hinanden, med håneretten til Jens.

Eftermiddagens kvalifikation blev ligeledes kørt under perfekte forhold, og her lykkedes det at pille yderligere et par tiendedele af for Kristoffersen, og holdt fast i 6. startposition. Til gengæld måtte Rømer se sig slået af et par konkurrenter mere, og skulle starte løbet fra 10. position.

21 timer senere skulle løb 1 køres. To spændte racerkørere sad i bilerne, og ventede på at de 5 røde lamper skulle slukke. Her er bil #32 med Kristoffersen lige en anelse hurtigere end startlysene, og det så dommerne desværre, så han blev ikendt to strafbaner for tyvstart.


(Foto: JJ Media)

Rømer i #31 kom derimod fint af sted til godkendt tid, og kom hurtigt i kamp med flere biler, som var umiddelbart omkring ham. Men stille og roligt fik han arbejdet sig frem i feltet, og kunne køre over målstregen efter 16 omgange, på den meget vigtige 8. plads, som gav Pole Position til Løb 2.

Det løb 2 kom Jens til gengæld til at starte fra den allersidste position. Der gik lidt knas i at få afviklet strafbanerne, og da det ikke var gjort indenfor det tilladte antal omgange efter straffen var faldet, valgte dommerne at udelukke ham fra løb 1. Rigtig surt show, når han nu også lå og kørte rundt i top-8.

Men så måtte han jo bare give den fuld gas i løb 2 – og det gjorde han så sandelig også. Efter første omgang var han allerede oppe på 12. pladsen, hvilket hurtigt blev vekslet til 9. pladsen – 8. pladsen, for så til sidst at køre sig helt frem til 5. pladsen, hvilket blev slutresultatet. Han havde farten til en 4. plads, men top 3 havde været svære at følge med alligevel. Men han kunne bestemt rejse fra Djursland med oprejst pande.


(Foto: JJ Media)

Rømer – start fra Pole Position, hvor han blev presset rundt i første sving, og kom lidt skidt ud på langsiden. Det gjorde at han ligeså stille måtte se en konkurrent smutte forbi inden nedbremsningen til det næste sving. Den nedbremsning sad til gengæld lige i skabet for Oliver, mens konkurrenten var lige overmodig nok, og måtte en tur ud i sandfanget – førstepladsen tilbageerobret.

Der blev dog presset hårdt på bagfra, og da mesterskabskandidaterne kom buldrende bagfra, kunne Oliver ikke rigtig stille noget op. Især Djursland kræver motorkraft, og det har gennem et stykke tid føltes som om at bilen har manglet en lille smule. Men han fik stabiliseret sig omkring 4. pladsen i nogle omgange, indtil der var en konkurrent som blev lidt for nærgående ned af langsiden, hvilket siden hen gav en følgeskade på bilen, så Oliver desværre aldrig så det ternede flag i løb 2. Super ærgerligt.


(Foto: JJ Media)

Så hurtigt kan det gå fra godt til skidt – eller modsat. Det spøjse er så blot, at det er lige modsat for de to biler.

Fælles for dem er dog, at det var en god weekend med hensyn til pointene i det generelle mesterskab. Jens Kristoffersen er nu rykket op som 8’er, mens Oliver Rømer er 5 bagved, på 9. pladsen. Det bliver rigtig svært at komme længere frem i feltet, da der er et stort pointhop op til P7, men forsøget skal da gøres. Men bare at potentielt kunne slutte i top 10 med begge biler, vil være kæmpe stort for Momentum Racing.

Chancen for Rookiemesterskabet til Jens forsvandt desværre sammen med udelukkelsen, men der er stadig en andenplads der kan forsvares. Så det har topprioritet, når finaleløbet køres på FDM Jyllandsringen, i den første weekend i oktober.

Momentum Racing

JJ Media


Læs mere om:
  • Jens Kristoffersen
  • Oliver Rømer
  • Momentum Racing
  • Ring Djursland
  • 22/09/19 - Ring Djursland - 1600 Challenge
  •