Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Givtig weekend for JV Motorsport

Yokohama
1600 Challenge 

25/09/19 
Yokohama

Det blev en givtig weekend, da Jan Vestergaard kørte den 6. afdeling af Yokohama 1600 Challenge 2019.
Sæsonens næstsidste afdeling blev kørt på Ring Djursland, som teamet har gode minder fra.
 

I forårssæsonen blev det nemlig til en sejr og en andenplads blandt Oldboyskørerne, og det var målet at gentage det ved denne løbsweekend.

Inden weekenden var holdet fra Sunds ved Herning på andenpladsen i Oldboysmesterskabet, samt en 7. plads i det generelle mesterskab.


(Foto: JJ Media)

Jan lagde forsigtigt ud i træningen lørdag formiddag, og fik stille og roligt mere og mere fart på henover de 20 minutters køretid. Det udmøntede sig i 10. hurtigste tid, blandt de 20 biler, som var med i træningen.

Det ville Jan naturligvis gerne prøve at forbedre i kvalifikationen senere samme dag, men det lykkedes ikke helt, da banen var blevet varmere end formiddagens kørsel, og teamet derved ikke ramte helt rigtigt på dæktrykket. Så det resulterede i 13. startposition – men så skulle der jo bare overhales en masse.

Efter næsten 24 timers ventetid, var det endelig tid til at køre løb søndag ved middagstid.

Det blev en lidt forvirrende start, hvor hele 3 kørere blev snuppet i at lave tyvstart, men heldigvis var Jan ikke en af dem.


(Foto: JJ Media)

Faktisk kom han lidt skidt fra land, og tabte et par placeringer på første omgang, da der udover tyvstarterne også var lidt gnubberier, som også gav den sorte Peugeot 208 med startnummer 33 nogle skrammer hen ad siden.

Men han kom hurtigt ind i en rytme, og begyndte at kæmpe sig tilbage gennem feltet. Omgang for omgang sprang han en eller to placeringer frem, hvorefter han kom i en ny duel, så byttet an i et par omgange, og kunne lave en overhaling på det rette sted.

Da målflaget blev svunget efter 16 omgange, var det på en udmærket 9. plads, set i forhold til startpositionen og tumulten i starten. Det havde været sjovere at slutte 8’er, for så skulle han have startet som etter i løb 2, men der var ikke nok omgange, til at kunne fange den plads. Men det vigtige var, at han sluttede på en 2. plads blandt Oldboyskørerne.


(Foto: JJ Media)

I stedet blev løb 2 startet fra 9. startposition, hvor det heldigvis gik lidt mere roligt for sig. Der var dog en masse kamp, så placeringerne bølgede frem og tilbage. På et tidspunkt var han nede at vende på 12. pladsen, men fik igen arbejdet sig tilbage, og endte med at slutte 8’er, men kun et halvt sekund fra 7. pladsen. Det blev til endnu en 2. plads blandt kørerne på 45 år eller ældre, og dermed var der 2 pokaler mere til kaminhylden hjemme i Sunds.

Alt i alt var det en rigtig god weekend for JV Motorsport. Den generelle 7. plads blev forsvaret, mens 2. pladsen i Oldboysmesterskabet også blev konsolideret. Det eneste ”problem” var at manden på førstepladsen trak endnu længere væk, men til gengæld har Jan Vestergaard fået åbnet sådan et stort hul til forfølgerne, at han ikke længere kan slutte længere nede end andenpladsen.

Nu skal der kæles lidt for bilen, inden finaleløbet køres på hjemmebanen, FDM Jyllandsringen nær Silkeborg, i den første weekend i oktober måned.

JV Motorsport


Læs mere om:
  • Jan Vestergaard
  • Ring Djursland
  • 22/09/19 - Ring Djursland - Yokohama 1600 Challenge
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: