Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

European F3 Open

Nicolai K. fortsætter med succes-race

Formel 3
Euro Open 

25/09/19 

Danske Nicolai Kjærgaard satte endnu en gang sit præg på Euroformula-løbene i Formel 3. Det blev i den forgangne weekend til 2. pladser både lørdag og søndag i Barcelona, og han ligger nu på en samlet 6. plads.
 

Teknikere og ingeniører hos det legendariske Carlin-team har i den grad fået det rigtige setup i deres Formel 3-racere. Weekendens løb i Barcelona mundede ikke bare ud i mere succes-race for 20-årige Nicolai Kjærgaard, men også til en decideret magtdemonstration fra det engelske team.


(Foto: Euroformula Open)

Danske Nicolai K. var spændt på sin egen formåen inden racene i Spanien. Fjorten dage forinden havde han hentet podieplaceringer på Silverstone i England, som han kender ud og ind, men det var første gang, at han skulle køre på Circuit de Barcelona-Catalunya.

”Jeg havde allerede under testkørslerne fredag en god mavefornemmelse, da jeg havde dagens næst hurtigste tid efter min teamkammerat Billy Monger. På grund af voldsomt regnvejr aflyste de tidskørslerne lørdag formiddag, og så var det tiderne fra om fredagen, der bestemte startrækkefølgen."
”Jeg tog starten og lå i spidsen indtil sidste omgang, hvor jeg blev passeret af Liam Lawson fra Motopark. Vi havde sat vores bil op til en regnvåd bane, men mørke skyer i horisonten gjorde, at vi troede på mere regn, og det satte vi bilen op efter. Men der kom ikke mere regn, men banen tørrede op, og hen mod slutningen passede blandt andet dæktryk ikke længere, og derfor kunne jeg ikke matche Liam’s fart til sidst.”


(Foto: Euroformula Open)

Ærgrelsen over at have misset sæsonens første sejr fortog sig dog hurtigt, og han brugte i stedet lørdag aften til at sætte sig op til søndagens race, hvor vejret var helt anderledes med sol og op imod 30 grader.

Søndag kørte Nicolai igen en god tidskørsel, hvor han på 2. pladsen blot var 0,021 sek. fra sin japanske team-kammerat, Teppei Natori, og de fulgtes også pænt ad i den rækkefølge under eftermiddagens race.

”Vi skulle på grund af det meget varme vejr være meget forsigtige med at presse bilerne for ikke at ødelægge vores dæk. Teppei og jeg kom ind 8-9 sekunder før nummer 3 og 4, som også var Carlin-racere. Det var helt vildt. Jeg glæder mig også på hele teamets vegne og ingen er længere i tvivl om, at de problemer vi havde i foråret, hvor bilerne manglede fart, nu er fortid”, siger Nicolai K.


Nicolai K. sammen med teamkammeraterne Teppei Natori og Billy Monger
(Foto: Nicolai K. Racing)

Med de to 2. pladser fik han yderligere 36 point ind på kontoen. Nicolai er den kører i Euroformula Open-serien, der har scoret flest points i de seneste to løbsweekender, og han ligger med 99 point nu på en samlet 6. plads inden årets 2 sidste løb på Monza i Italien den 12. og 13. oktober. Fortsætter han de gode takter, er det bestemt ikke usandsynligt, at den talentfulde dansker slutter i Top 5 i sin første sæson som international racerkører.


(Foto: Euroformula Open)

Du kan se Nicolai K. fantastiske weekend på web-tv på www.euroformulaopen.net/en/media/42-euroformula-open-on-tv

Teddy Gehrke


Læs mere om:
  • Nicolai Kjærgaard
  •