Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Simon Vallentin ser frem til tæt opgør i DM-Finalen

DM Rally 
25/09/19 

For Simon Vallentin og Peter Egholm, Svinninge/Kirke Hyllinge, blev starten i John Frederiksen Rally Roskilde ikke den mest optimale. Det varede lidt, før Simon fik samlet sig om opgaven i sin vante stil, så på rallyets to første hastighedsprøver var de bagud i forhold til Kenneth Madsen, Marco Gersager og Kim Boisen. Men på den tredje af løbets ialt otte prøver kom der fart i det sjællandske holds Renault Clio R3T.
 

Kenneth Madsens Suzuki Swift Maxi 2000 var uden for rækkevidde med mindre den gik i stykkerr, så for Vallentin og Egholm var en andenplads og tre tredjepladser på de følgende prøver samt en afslutning med yderligere to andenpladser nok til at sikre dem en samlet andenplads i deres klasse og en niendeplads i generalklassementet.


Simon Vallentin og Peter Egholm er efter Rally Roskilde på en samlet tredjeplads i deres DM-klasse og på ottendeladsen i Autoplus Dansk Superrally.
(Foto: MD/specialpress@gmail.com)

- På de første prøver føltes bilens styring underlig, men det blev fikset i den første servicepause. Vi fik efterspændt en bærekugle, og dét hjalp til at komme i clinch med både Marco Gersager og Kim Boisen. Ganske vist har bilen 240 hk og en topfart på 180 km/t, men på prøver med lange og lige stræk - dem var der en del af - er turbomotoren lidt længe om at toppen af dens i øvrigt gode drejningsmoment. Samtidigt har konkurrenterne større hjul og bremser, så det kan påvirke vore muligheder for at følge dem til dørs, forklarede Simon Vallentin efter den næstsidste runde i årets rallyturnering.


Med efterspænding af en bærekugle fik Simon Vallentin og Peter Egholm mere fart på Renaulten og sluttede dagen med en andenplads.
(Foto: MD/specialpress@gmail.com)

- Til gengæld fandt vi i sommerens rallysprint i Gammelrand frem til en optimal indstilling af bilens undervogn, og det kom os til gode på især de snoede og toppede prøver ved Magleskov og Skee, så vi kunne tage hjem med en andenplads og gode point på kontoen. DM-guldet er afsat, men vi er kun syv point efter Kenneth Madsen og Mette Felthaus i deres Suzuki Swift Maxi 2000, så kampen om sølv og bronze er fortsat åben, fastslog Simon Vallentin.


Vallentin Motorsport er klar til slutrunden og pointopgøret om de to resterende podiepladser i DM-turneringen.
(Foto: MD/specialpress@gmail.com)

Med 122 point på kontoen har Kim Boisen og Louise Christiansen, Broager/Middelfart, i BMW M1 allerede sikret sig guldet. Simon Valentin udgik i årets anden runde og Kenneth Madsen i både den første og fjerde ditto, så med en forskel på kun syv point mellem de to kombattanter efter fem DM-runder, er der lagt op til et tæt pointopgør i finalerallyet, som køres den 12. oktober i Sønderjylland.

- Vi har haft to gode løb efter sommerferien og bilen er trimmet, som jeg vil have den, så vi er klar til kamp om de to resterende podiepladser og DM-medaljer, sluttede Simon Vallentin.

(Foto: MD/specialpress@gmail.com) Simon Vallentin og Peter Egholm er efter Rally Roskilde på en samlet tredjeplads i deres DM-klasse og på ottendeladsen i Autoplus Dansk Superrally. Med efterspænding af en bærekugle fik Simon Vallentin og Peter Egholm mere fart på Renaulten og sluttede dagen med en andenplads. Vallentin Motorsport er klar til slutrunden og pointopgøret om de to resterende podiepladser i DM-turneringen.

Vallentin Motorsport

Morten Dam - autoMOTIV/specialpress

Læs mere om:
  • Simon Vallentin
  • Roskilde
  • 21/09/19 - Roskilde - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: