Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

European F3 Open

Nicolai K. venter spændt på Barcelona

Formel 3
Euro Open 

20/09/19 

Der resterer fortsat 4 løb for F3-kørerne i Euroformula Open. Danske Nicolai Kjærgaard vil gøre sit til at slutte sin første sæson som international racerkører med maner.

Enlig svale gør ingen sommer, lyder et gammelt ordsprog. Det gælder også i international motorsport, og derfor tør danske Nicolai Kjærgaard ikke opstille al for store forventninger til sig selv i den resterende del af Formel 3-sæsonen.
 

I forrige weekend var han godt nok på podiet med en tredjeplads i begge weekendens løb på den legendariske Silverstone-bane i England, hvor han tilmed satte banerekord og skrev sig ind i Silverstones historie med den hurtigste F3-omgangstid nogensinde.


(Foto: Euroformula Open)

Den 20-årige dansker fra Hjerting ved Esbjerg ligger i øjeblikket på en 8. plads i den samlede stilling blandt i alt 25 kørere i Formula Open-serien, men hvis han holder sit speed fra Silverstone, er det absolut realistisk, at han avancerer yderligere et par pladser, inden sæsonen går på hæld.

“Det hele fungerede bare for mig på Silverstone, og hvis det fortsætter på den måde, kører jeg stærkt nok til også at kunne vinde et løb. Måske var jeg bare heldig, at både bilen og jeg passede til Silverstone, men jeg håber selvfølgelig at kunne gentage mine gode præstationer, når vi vi skal køre løb i Barcelona den kommende weekend”, siger Nicolai K.

Han afsluttede sin Team Danmark HHX-studentereksamen på Rybners i Esbjerg og nu fuld fokus på sin karriere som racerkører. Mandag, tirsdag og onsdag blev der trænet i simulator hos Carlin-teamet i Farnham i Surrey, inden Nicolai og hans 3 team-kammerater om aftenen fløj til Spanien. Torsdag og fredag er der testkørsler på Circuit de Barcelona-Catalunya, inden det for alvor går løs med tidskørsler og løb både lørdag og søndag.

Vejrudsigten lyder på tørvejr og omkring 26 grader alle dage, hvilket et perfekt til racerløb.


(Foto: Euroformula Open)

Nicolai K. kommer som sagt fra Esbjerg, og når han ikke er i England, bruger han tiden på styrketræning og et job på havnen.

“Jeg har valgt at blive boende i Danmark i hvert fald i denne sæson. Efter eksamen på Rybners var der kun 3 løbsweekender tilbage. Nu har vi god tid til at planlægge, hvor og hvad jeg skal køre næste år”, siger den unge racerkører.

Man kan følge Nicolai K og de øvrige kørere på web-tv på www.euroformulaopen.net/en/media/42-euroformula-open-on-tv

Teddy Gehrke


Læs mere om:
  • Nicolai Kjærgaard
  •