Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Pilgaard håber på held i baghaven

DTC 
18/09/19 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipCasper Pilgaard håber på at heldet er med ham, når den 6. afdeling af MASCOT Danish Thundersport Championship 2019 bliver kørt på Ring Djursland.
Banen ligger næsten i baghaven, for køreren fra Ryomgård, og han har rigtig gode minder fra netop den bane, da det var her at han tog sin første sejr i Formel 4 i 2017.
 

Den 21-årige racerkører indtager aktuelt førstepladsen i både U23 og Rookiemesterskabet i MASCOT DTC, samt en aktuel 5. plads i det generelle mesterskab. Det vel at mærke i debutsæsonen.


(Foto: JJ Media)

Ved den seneste afdeling på FDM Jyllandsringen, blev der kørt hele to afdelinger, hvor der var fuldt program lørdag, efterfulgt af et fuldt program søndag. Lørdagen blev en skuffelse på grund en teknisk defekt på bilen i de første kvalheats, efterfulgt af stor skade i den anden runde af kvalheats, da han blev påkørt bagfra af en konkurrent.

Til gengæld forløb søndagen perfekt, hvor det hele sluttede med sejr og præmiecheck blandt både U23 og Rookiekørerne.

Der er dog ikke tvivl om at Ring Djursland er en helt anden udfordring. Den kuperede bane kræver præcision og mod, da man ellers sætter værdifulde sekunder over styr. Og netop det at banen er Danmarks korteste, med omgangstider på under 50 sekunder, gør at afstandene mellem kørerne er endnu mindre.

Men det giver også lidt kriller i maven, når man kører på den anden side af 150 km/t, og vejen så forsvinder under en. Men det er Casper jo vandt til fra formelbils tiden, hvor omgangstiderne var cirka de samme. Forskellen er bare, at den buldrende V8 motor i den Mercedes-lignende DTC racer med startnummer 15 accelererer lidt hurtigere ud på langsiden, da den har mere bundtræk.


(Foto: JJ Media)

Teamet håber at se en masse kendte ansigter på Ring Djursland, men skulle man være forhindret i at møde op, så kan lørdagen følges på MASCOT DTCs YouTube kanal https://www.youtube.com/user/DanishThundersport/, mens søndagen kan følges på TV2 Sport og TV2 Play fra 12.30 til 15.00, hvor der først bliver samlet op på kvalheatene, inden der bliver skiftet til live sending.

Tidsplanen for weekenden lyder som følger (ret til ændringer forbeholdes):

Lørdag
Træning 1 12.20
Træning 2 14.45

Søndag
Warm Up / Bus show 09.00
Kvalifikations løb 1-4 10.20
Kvalifikations løb 5-8 13.00
Finalen 14.25

Pilgaard Motorsport

JJ Media


Læs mere om:
  • Casper Pilgaard
  • Ring Djursland
  • 22/09/19 - Ring Djursland - DTC
  •