Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

1600 Challenge

Nu skal teknikken stå sin test

1600 Challenge 
17/09/19 

Denne weekend skal teknikken stå sin helt store test, når Henrik Eilertsen tager til Ring Djursland, for at køre den 6. afdeling af Yokohama 1600 Challenge.
Løbet er sæsonens næstsidste afdeling, og samtidig anden gang at teamet er på denne bane i 2019.
 

Eilertsen har før vist farten på banen, men det specielle ved 2019 er at han deltager med den dieseldrevne Peugeot 208 HDi, som er den første i klassens historie. Den burde være ideel til banen, grundet de store, seje træk op af bakkerne på den kuperede bane, hvilket den også nåede at understrege i træningen i maj 2019. Dengang havde bilen dog stadig en masse børnesygdomme, som gjorde at den kun fungerede over nogle få omgange, inden den så gik i nødprogram, og kørte med meget nedsat trækkraft.

Alle disse problemer blev ryddet af vejen henover sommeren, hvilket også resulterede i en podieplads på Padborg Park for en lille måned siden.


(Foto: JJ Media)

Ved Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen for halvanden uge siden, var det dog ikke motoren i sig selv, som gav problemer, men kølesystemet, som havde en latterlig lækage. Et spin og efterfølgende kontakt med to konkurrenter i løb 1 satte en stopper for den weekend, så teamet fra Espergærde måtte tage slukøret hjem uden point.

Derfor må sidste års DM femmer også nøjes med at satse på en top 10 slutplacering i mesterskabet i år, da teknikken simpelthen bare har drillet for meget.

Den hvide og orange Peugeot 208 med startnummer 20, også kaldet for Simba, burde efterhånden være klar til at kunne præstere helt oppe i toppen. Den fik i hvert fald en ordentlig kæberasler sidste gang, så forhåbentlig var det lige det, som skulle til, for at den vågner op for alvor. Chefmekaniker Frederik Hansen og Henrik selv har brugt mange timer hjemme på værkstedet, for at få hele forenden rettet op igen, så bilen igen ser og kører normalt – for det er ikke nemt at køre hurtigt, når begge forhjul peger indad.

Så det bliver en spændende weekend for teamet, som nu endelig vil bevise, at det kan lade sig gøre at være med helt fremme, en hel weekend, og ikke kun i en enkelt kørsel på banen, som har været tilfældet hidtil.


(Foto: JJ Media)

Lørdagen bliver efter planen vist på youtube.com/user/DanishThundersport/videos, mens som minimum søndagens heat 1 er at finde samme sted. Det er lidt usikkert om heat 2 også kommer på YouTube, eller om den vises direkte på TV2 Sport og TV2 Play, i sammenhæng med DTC udsendelsen.

Tidsplanen for weekenden lyder som følger (ret til ændringer forbeholdes):

Lørdag
Træning 10.40
Kvalifikation 13.50

Søndag
Løb 1 09.50
Løb 2 16.35

Team Eilertsen Racing

JJ Media


Læs mere om:
  • Henrik Eilertsen
  • Ring Djursland
  • 22/09/19 - Ring Djursland - 1600 Challenge
  •