Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Superbike - DK

Tirsgaard på toppen, men hvem bliver nr. 2 og 3?

Superbike - DK 
15/09/19 

DM Superbike skal efter afdelingen på Anderstorp, Sverige, afgøres til finalen på Jyllandsringen 5. og 6. okt., hvor den Danske Mester i Superbike serien skal findes
3. afdeling af DM i Superbike serien blev afholdt sammen med de Svenske Mesterskaber i serien, hvor der var 30 startende kørere på Anderstorp banen i Sverige. Kvalifikationerne blev afviklet under meget vekslende og vanskelige forhold med regn tør bane og fugtig baglangside.
 


Brdr. Tirsgaard

Kvalifikationen til lørdagens løb var på en våd bane med nogle enkelte tørre spor rundt på banen. Steven skulle starte til løbet på 17. pladsen med Simon som nr. 19. I løbet fik de sig hurtigt kørt op i feltet og Steven fik sig kørt helt op på en samlet 7. plads og nr. 1 i DM, medens Simon fik en teknisk defekt efter nogle få omgange. Simon kom ind i piten, hvor fejlen blev rettet, og han kunne igen give raceren gas, men efter endnu 1 omgang på banen opstod samme fejl, og han måtte trække sig fra løbet.

Søndagens løb blev afviklet med kvalifikation om formiddagen, hvor Steven kørte sig ind på 9. pladsen og Simon som nr. 17 efter han havde fået rettet fejlen på raceren. Steven kørte sig i løb igen op på en samlet 7. plads og nr. 1 i DM-serien med Allan Howard som nr. 2 og Simon som nr. 3 og samlet som nr. 18 i serien efter han havde været meget længere fremme i feltet. Det blev dog ændret i forbindelse en svensk kører, der tabte meget olie på banen i den gruppe, hvor Simon lå lige bagved.

Steven kørte sine hurtigste tider på banen 1.34.029, og mangler under 1 sekund op til top tre, men mangler fart på den 1000 meter lange baglangside, hvor svenskerne blot trækker fra. Simon var slet ikke tilfreds med sin præstation i denne weekend sammenholdt med tekniske problemer i løb 1 og oliespild på banen i løb 2.

Nu ser vi frem til finalen på Jyllandsringen den 5. og 6. oktober med 3 løb, hvor der også er finale i DTC-serien for biler. Som stillingen er efter Anderstorp skal Steven score 12 point for at sikre sig DM i Superbike serien, medens de øvrige placeringer bliver en dyst mellem Simon Tirsgaard og Allan Howard.

Stillingen:
1. Steven Tirsgaard 200 points
2. Simon Tirsgaard 136 points
3. Allan Howard 123 points

Se også:
https://tirsgaardracing.dk/
https://www.facebook.com/Tirsgaardracing/

Tirsgaard Racing


Læs mere om:
  • Simon Tirsgaard
  • Steven Tirsgaard
  •