Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

Et langt samarbejde når sin ende

Diverse 
11/09/19 

Nymark Racing og Michael Outzen mødte hinanden for første gang tilbage i 2015 i klassen, der dengang hed Supertourisme. Michael Outzen vandt i 2015 årets mesterskabet og valgte derefter at indstille karrieren for at fokusere på andre opgaver inden for motorsporten. I efteråret 2015 mødtes Michael Outzen og familien Nymark til en snak om fremtiden for Frederik og ikke mindst teamet som helhed.
 

Det tog ikke lang tid før konstellation var sat og samarbejdet begyndte med et løb i Dubai hvor Frederik viste sit sande potentiale.

Det tog heller ikke lang tid før Frederik overførte det nye samarbejde til resultater på banen i Danmark. I 2016 og 2017 vandt han flere afdelinger og endte som vicemester begge år, få point fra toppen.

I den mellemliggende periode havde Michal Outzen sørget for at Frederik Nymark skulle test og køre Schubert Motorsports BMW M6GT3 af flere omgange, med henblik på en fuld sæson i 2018.

I 2018 valgte samarbejdet dog at fokusere på at bygge teamet op til det vi i dag kender som Nymark Racing med Michael Outzen som teamchef og koordinator. Det første år med tre unge løver ved siden af Frederik i en fire bils konstellation. Et flot set up og gode resultater gav teamet blod på tanden til at bygge videre på projektet i 2019.

Alt var sat ind for at Nymark Racing til 2019 sæsonen, skulle være med til at sætte baren for hospitality og skabe nye rammer for det at være sponsorer for et professionelt racerteam. Dette skulle gøre ved hjælp af Michael Outzen’s samarbejdspartnere fra Fyn og ikke mindst teamets egne sponsorer, og det må man i den grad sige de gjorde. Live koncerter, gourmet menu, ja sågar en champagne bar var at finde da showet løb af stablen til året Nightrace.

Men nu er begge parter blevet enige om at samarbejdet slutter efter finalen den 13 oktober.

”Det er altid vemodigt når man klipper båndet efter så mange år. Også fordi jeg ikke helt fik mit mål, om at gøre Frederik til mester, opfyldt. Til gengæld er jeg meget stolt over det team der er blevet bygget, og den opbakning der har været til det. Teamet består af så mange individer som alle bidrager til det, som sponsorerne ser når de kommer søndag middag. Det er ganske enkelt en fantastisk fornemmelse at perspektivere det hele og se det ovenfra. Det kan vi godt være stolte af.

Jeg har altid vidst at Frederik er et stort talent og derfor gik jeg også ind i samarbejdet med alt hvad jeg havde. Jeg har set ham udvikle sig til en professionel kører med en sund tilgang til modstand og en fighter vilje af format og jeg er sikker på at mesterskabet en dag skal til Hadsten.

Hvad jeg selv skal lave er endnu uvist, men mon ikke det har noget med motorsport af gøre” afslutter Michael Outzen

Michael Outzen


Læs mere om:
  • Frederik Nymark
  • Michael Outzen
  • Nymark Racing
  •      D4 Enterprise Solutions