Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Porsche Super Cup

Mikkel O. Pedersen satte banerekord på Monza

Porsche
Super
Cup 

12/09/19 

Struerkøreren viste flere gange sin hurtighed i den italienske Porsche Supercup-afdeling
Hvis nogen har stillet spørgsmålstegn ved Mikkel O. Pedersens hurtighed i en racerbil, så fejede racerkøreren fra Struer den mindste tvivl af banen, da han deltog i ottende afdeling af Porsche Supercuppen. På højfartsbanen i Monza i det nordlige Italien var han blandt de hurtigste og endte med at sætte en ny banerekord for klassen.
 

”I både den frie træning og i løbet var jeg hurtigste mand, og den banerekord, jeg satte i løbet, var en forbedring af den eksisterende banerekord med 18 hundrededele,” fortæller Mikkel O. Pedersen. Og ingen af konkurrenterne kom i løbet i nærheden af den omgangstid, han satte.


Mikkel O. Pedersen fanget igennem det hurtige Parabolica-sving på Monza
(Foto: Porsche)

Løbet endte Mikkel O. Pedersen på en fjerdeplads efter at være startet fra position 6 i feltet på 32 biler.

”I første omgang blev jeg nummer fire i tidtagningen,” siger han. ”Da jeg havde fået mit sidste sæt dæk på i tidtagningen, lå jeg helt i front i de første sektorer, men så røg jeg ind i trafik i Ascari-svingene. Jeg måtte slippe gassen kortvarigt, og så blev det i første omgang kun til fjerdebedste tid. Men det var tæt. Jeg var bare 33 hundrededele af et sekund fra pole position.”

”Efter tidtagningen blev jeg sat to pladser tilbage. Ikke fordi jeg fik en straf, men fordi der var to kørere, som i første omgang havde fået frataget deres bedste tider for at overskride track limits, der fik deres omgangstider tilbage, og de rykkede ind foran mig.”

Starten på Monza-løbet blev ikke den bedste for Mikkel O. Pedersen, som tabte et par placeringer – placeringer, han dog hurtigt fik tilbageerobret.

”Jeg kom så til at kæmpe med Jaxon Evans, som var startet på pole position. Han var ikke så hurtig som mig, så han sænkede mig, inden jeg kom forbi. Så var der et langt stykke op til de fire forreste kørere, men jeg lå nu alene, og det var her, jeg kunne sætte mine banerekord. Jeg kom tættere på dem, men ikke tæt nok på til, at jeg kunne angribe dem.”


Da Mikkel O. Pedersen først slap udenom Jaxon Evans, satte han en ny banerekord på Monza
(Foto: Porsche)

Femtepladsen over målstregen blev dog forvandlet til en fjerdeplads, da Ayhancan Güven fik fem strafsekunder for en påkørsel og blev rykket tilbage i løbsresultatet.

”Jeg ligger stadig på sjettepladsen i det samlede mesterskab, men afstanden op til de forreste er blevet mindre,” siger Mikkel O. Pedersen. ”Nu skal det hele afgøres i slutningen af oktober med dobbeltafdelingen i Mexico. Det er en bane, jeg er vild med, og hvis alt flasker sig, kan jeg stadig slutte i top 3 i Porsche Supercuppen.”

Selv om der er racepause, ligger Struerkøreren ikke på den lade side. I denne uge er han på Spa-Francorchamps for at deltage i en trackday, mens han i den kommende weekend deltager han i Struer Motorfestival.

www.mikkelopedersen.com


Læs mere om:
  • Mikkel O. Pedersen
  • Monza
  • 08/09/19 - Monza - Porsche Super Cup
  •      ASETEK SIMSPORTS