Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

1600 Challenge

Momentum Racing viste flotte takter ved Grand Prix Danmark

1600 Challenge 
11/09/19 

Jens Kristoffersen og Oliver Rømer viste rigtig flotte takter for Momentum Racing, da sæsonens 5. afdeling af Yokohama 1600 Challenge blev kørt på FDM Jyllandsringen.
 

Løbet var samtidig en del af det prestigefyldte Grand Prix Danmark, som har en lang og glorværdig historie i dansk motorsport, og med en masse gæster til at bakke op omkring holdet på banen, var teamet ekstra opsatte på at levere et godt stykke arbejde.


(Foto: JJ Media)

Træningen blev kørt på en optørrende bane, hvor grebet langtfra var optimalt. Så det gjaldt mest om at få prøvet teknikken af, og sikre sig at alting var som det skulle være. Det var det heldigvis på begge biler, hvor Jens fik kørt 7. hurtigste tid, mens Oliver snuppede 9. hurtigste tid.

Lørdag var en ny dag, og her var der ikke tvivl om at der skulle tørvejrsdæk på til kvalifikationen. På tør bane kunne alle kørerne virkelig give den gas, og det blev umådelig tæt imellem bilerne. Det lykkedes Rømer at få den hvide og røde Peugeot 207 med startnummer 31 ind på 8. startposition, mens Kristoffersen fik den hvide og røde Peugeot 208 med startnummer 32 ind på 9. pladsen. Faktisk var Rømer blot 0,3 sekund fra P4, så det var ikke meget tid, som den unge kører manglende


(Foto: JJ Media)

Oprindelig skulle Heat 1 have været kørt lørdag eftermiddag, men grundet af en længerevarende oprydning i en af de andre racerklasser, blev løbet skubbet til søndag formiddag 10.30.

Det havde regnet henover natten, men asfalten var efterhånden ved at være tør igen – i hvert fald så tør, at det ikke ville fungere med regndæk på bilerne.

Oliver lavede en lidt forsigtig start, da til dels for lige at føle hvor meget greb at der var i banen, og til dels fordi at nogle andre kørere lå meget aggressivt fra land. Men det resulterede i at han faldt tilbage på 11. pladsen i løbet. Men henover de 13 omgange i løbet, fik han kørt sig op på 9. pladsen – og faktisk lige bag Jens, der indtog den vigtige 8. plads som gav Pole Position til løb 2.

Kunne de to kørere bare have sluttet 7’er og 8’er i stedet, så de havde haft hele første startrække for sig selv…


(Foto: JJ Media)

Men vejrguderne ville endnu en gang blande sig i weekendens forløb, da himlen åbnede sig kort tid inden heat 2. Til alt held skete lige inden bilerne skulle forlade teltet, så der skulle arbejdes rigtig hurtigt fra både teamets egne mekanikere, og ikke mindst en hjælpende hånd fra et andet mekanikerteam, hvis bil ikke skulle på banen.

Så var pulsen ikke allerede på 180 hos Jens Kristoffersen, ved at skulle starte fra Pole, så fik de sidste minutters stress da pulsen op.

Hans uheld var, at han skulle starte løbet på helt nye regndæk, og regndæk er bedst, når de lige har kørt en lille smule først. Derfor gik det hele op i hjulspin, og dårligt vejgreb, og han tabte adskillige placeringer ned mod Sving 1, og rundt på første omgang. Og så var de to biler pludselig samlet igen omkring 8. og 9. pladsen. Især Jens kom i kamp omkring placeringerne, og han var på et tidspunkt helt nede på 14. pladsen, inden han fik kørt sig tilbage til P11.


(Foto: JJ Media)

Oliver fik kørt et stille og roligt heat, og kunne udnytte erfaringen fra regnvejrskørsel i gokart tiden, og fik kørt sig frem på en fin 7. plads. Der var en Safety Car periode midtvejs i løbet, men det fik ikke nogen større indflydelse på løbsresultatet.

Weekendens pointhøst betyder at Jens Kristoffersen er 9’er i det generelle mesterskab, lige foran Oliver Rømer på 10. pladsen. Der er dog mulighed for at køre sig ind i top 8 for i hvert fald en af kørerne, men med kun to løbsweekender igen, begynder chancerne for pointhøst også ligeså stille at rinde ud.

Jens holder fast i andenpladsen i Rookiemesterskabet, og vil ihærdigt forsøge at komme tilbage på førstepladsen, når sæsonen er omme.

Om blot halvanden uge skal teamet fra Møn igen til Jylland, når sæsonens 6. løbsweekend skal køre på Ring Djursland.

Momentum Racing

JJ Media


Læs mere om:
  • Jens Kristoffersen
  • Oliver Rømer
  • Momentum Racing
  • Jyllandsringen
  • 08/09/19 - Jyllandsringen - 1600 Challenge
  •