Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

MC sport

Sort uheld for René Prang på Ring Djursland

MC sport 
03/09/19 

René Prang mistede endegyldigt sin chance for vinde DM i Classic Superbike, da tredje og næstsidste afdeling blev kørt på Ring Djursland d. 31. aug & 1. sept på Ring Djursland.
Teknisk defekt og et aflyst løb afgjorde sagen.
 


René Prang på sin fine Ducati 916 SP fra 1994
(Foto: Erling Prang)

Til lørdagens løb opnåede René Prang pole position ved tidtagningen. Det gav en rigtig god udgangsposition. Da starten gik lørdag lagde Prang sig straks i spidsen, og øgede sit forspring støt gennem løbet. Med 13 sekunder ned til det øvrige felt kørte han ud på sidste omgang, og skulle bare i mål. Desværre opstod der en teknisk defekt under en kraftig nedbremsning, for ikke at satse for hårdt da han skulle passere en kører med en omgang.


Vagn Jensen og René Prang i gang med fejlfinding efter motorstop i løbet
(Foto: Erling Prang)

Motoren satte simpelt hen ud, og det lykkedes ikke umiddelbart at få den i gang igen. Han fik dog efter lidt tid gang i maskinen, og kom over målstregen, men var da allerede passeret af det meste af feltet.


René Prang førte klart på Ring Djursland inden den tekniske defekt standsede motoren kort før mål
(Foto: Erling Prang)

Den tekniske fejl var tilsyneladende opstået i et relæ. Søndag kørte Ducatien igen som den skulle, og igen satte René Prang pole position i tidskørslen, og var klar til andet løb. Desværre ville skæbnen at løbet blev aflyst efter en længere pause i stævnet, forårsaget af et rigtig grimt og voldsomt uheld i forbindelse med afslutningen af løbet lige før.


René Prang #13 på Ducati langt foran feltet i lørdagens løb
(Foto: Erling Prang)

René havde håbet på at score 50 point i weekendens to løb, og kunne derved bevare chancen for at genvinde DM fra 2016 og 2017. Med kun 9 point i det første løb p.g.a. teknisk defekt, og et aflyst andetløb blev det kun til 9 point i alt, hvilket ikke rækker til et DM.

To mulige sejre i de to sidste løb på Padborg Park d. 12. & 13. oktober vil kun give en meget lille, og ret teoretisk chance for et DM.

Den foreløbige stilling i Classic Superbike før de to sidste løb:

1: Asbjørn Hanibal - 90 point
2: Stig Jarmer - 81 point
3: Anders Ritz - 71 point
4: Allan Poulsen - 68 point
5: René Prang - 59 point

Erling Prang


Læs mere om:
  • René Prang
  • Ring Djursland
  • 01/09/19 - Ring Djursland - MC sport
  •