Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Sidste års vindere af DM i R2-klassen fører dog stadig trods uheld i Suzuki Rally Sorø

DM Rally 
03/09/19 

Efter tre af ialt ni hastighedsprøver sluttede årets fjerde DM-rally i Sorø for sidste års vindere i R2-klassen, Rasmus Sørensen og Heidi Knudsen, Stenløse/Egtved. Årsag: en revnet konsol til motorens oliefilter. Skaden kunne ikke udbedres på stedet, så dermed var de ude af dagens pointopgør.
 

- Vi havde ellers optimeret ydelsen med et nyt program i motorens styreboks og en lavere slutudvkesling i gearkassen for at forbedre acceleratonsevnen, men det får vi så først lejlighed til at udnytte for alvor i Rally Roskilde om tre uger, forklarede Rasmus Sørensen efter den ærgerlige og utidige exit i Suzuki Rally Sorø.


Allerede på den anden hastighedsprøve ved Vielsted mærkede Rasmus Sørensen olielugt som det første tegn på, at der var noget galt, selvom det ikke kunne mærkes på bilen.
(Foto: specialpress@gmal.com)

Selvom den ændrede gearing har reduceret rallybilens topfart med 8-10 kilometer i timen, følte guldvinderne sig godt kørende i deres rappe Peugeot 208 R2 straks fra starten, men halvanden kilometer før mål på dagens anden hastighedsprøve ved Vielsted noterede Rasmus Sørensen lugt af varm olie i bilen.

- Da der ikke var noget at mærke på bilen, slog jeg det hen og fortsatte. Ved dagens første servicepause i Sorø blev det klart, at motoren lækkede olie, så bundskjoldet blev pillet af for at finde årsagen, som viste sig at være en revnet konsol til oliefilteret, fortsatte han og tilføjede:

- Konsollen blev udskiftet sidste år, men var altså revnet igen. Om dét skyldes støbefejl eller metaltræthed ved jeg ikke, men vi kunne i alle tilfælde ikke fortsætte. Heldigvis havde vi forlods så stort et pointforspring, at vi stadig fører an i klassen, og det agter vi at fortsætte med i de sidste to DM-runder i Roskilde og Sønderjylland. Førertrøjen er vores, og vi har tænkt os at beholde den.


Rasmus Sørensen og Heidi Knudsen måtte trække sig fra den sjællandske DM-runde på grund af en revnet konsol, men fører dog stadig an blandt R2-bilerne.
(Foto: specialpress@gmal.com)

R2-klassen blev i stedet vundet af Jacob Madsen, Ruds Vedby, der havde comeback i en Suzuki Swift Kit Car med Line Nedergaard, Fårvang, som ny co-driver, mens Frank Nielsen og Per Brodersen, Odder/Lem St. i Ciotroën C2 R2 besatte andenpladsen, mens Lasse Murmann Sørensen og Karsten Isaksen, Hammel/Egtved, i Opel ADAM besatte tredjepladsen.

I DIF Autoplus Dansk Superrally er Rasmus Sørensen og Heidi Knudsen i deres 2-hjuls-trukne Peugeot på en samlet sjetteplads efter fem 4-hjulstrukne biler, og i R2 Autoplus Superrally Cup fører de fortsat foran Frank Nielsen og Lasse M. Sørensen. Det samme gør sig gældende i DM Klasse 4 for R2-biler.

Rasmus Sørensen Motorsport

Morten Dam
Specialpressen


Læs mere om:
  • Sorø
  • 31/08/19 - Sorø - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: