Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Lasse Murmann Sørensen sluttede i top 3 på trods af uheld i starten af DM 4

DM Rally 
02/09/19 

Gennemførte første del af Suzuki Rally Sorø med en bil, som kørte skævt
For Lasse Murmann Sørensen og Karsten Isaksen, Hammel/Egtved, sluttede i deres Opel ADAM R2 årets fjerde runde af de danske rallymesterskaber med en tredjeplads. Alligevel var den jydske duo tilfreds med resultatet, da rallyet for deres vedkommende var tæt på at slutte allerede på den første af løbets ni hastighedsprøver.
 

- I et sving på den første hastighedsprøve ramte vi med det ene forhjul en skjult sten i græskanten og punkterede, og samtidigt blev styrespindlen slået skæv, så bilen sporede helt forkert og blev meget urolig at køre over hurtige bakketoppe og i hårde nedbremsninger, forklarede Lasse Murmann Sørensen efterfølgende.


Lasse Murmann Sørensen og Karsten Isaksen er med deres tredjeplads i Suzuki Rally Sorø med i R2-klassens Top 3-opgør.
(Foto: specialpress@gmail.com)

Ved den første af dagens servicepauser i Sorø lykkedes det at få skaderne udbedret, men efterfølgende skulle han og Karsten Isaksen forsøge at indhente noget af den tid, der gik tabt på de tre indledende hastighedsprøver.
- Vi mistede nok 20-25 sekunder på grund af den sten, så da vi skulle køre de samme tre prøver anden gang, var det alvor. Vi kørte alt, hvad vi kunne for at nå op til de førende konkurrenter, og det lykkedes, fastslog Lasse Murmann Sørensen efter at være kommet i mål som den tredjehurtigste i feltets største klasse med 24 startende R2-biler.


På rallyets tre indledende hastighedsprøver måtte Lasse Murmann Sørensen køre med forkert sporing på sin Opel ADAM, her på SS2 ved Vielsted.
(Foto: specialpress@gmail.com)

Efter 34 kilometer hastighedsprøver med en handicappet rallybil, kørte Sørensen og Isaksen med maksimalt tempo på de resterende godt 55 kilometer hastighedsprøver i den sjællandske DM-runde - Suzuki Rally Sorø - og det gav bonus, nemlig en tredjeplads i klassen og en 16. plads i generalklassementet, der talte 87 startende biler.
- Vi var hurtigst på powerstage-prøven, og det gav os fem point ekstra til det samlede regnskab. Hvert eneste point tæller i dette game, understregede Lasse Sørensen.


Efter problemet med bilen på dagens første tre hastighedsprøver, fik den fuld gas på de resterende seks - og det gav bonus.
(Foto: specialpress@gmail.com)

Næste runde af de danske rallymesterskaber køres den 21. september i Rally Roskilde, så efter de fire første runder er Lasse Murmann Sørensen og Karsten Isaksen på en samlet 10. plads i DIF Autoplus Dansk Super Rally, på tredjepladsen i R2 Autoplus Superrally Cup og DM Klasse 4.
- Det betyder at vi trods uheldet i Sorø stadig er med i Top 3-opgøret og har chancen for yderligere avancering, hvilket vi naturligvis vil satse på, sluttede Lasse Murmann Sørensen efter en lang dag i det varme sæde.

Lasse Murmann Sørensen
LMS Racing Denmark

Morten Dam
Specialpressen


Læs mere om:
  • Karsten Isaksen
  • Lasse M. Sørensen
  • Sorø
  • 31/08/19 - Sorø - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: