Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

24H Series

Danskerne i 24H Barcelona - Løbet

24H Series 
02/09/19 

Alle danskerne kom i mål til 24 timers løbet i Barcelona, men det var ikke uden sværdslag. Slutresultatet blev to podieplaceringer, mens det lige akkurat glippede for de øvrige.
 

Dennis Lind i Lamborghini Huracan GT3 Evo #77 var blandt favoritterne i løbet og han levede fuldt op til den værdighed, da han og hans engelske team, Barwell Motorsport, endte som generelle vindere efter et uhyre spændende løb. Dennis Linds team lagde sig i spidsen fra start, men ud på natten kom de under pres af et Porsche team, som tog teten ved midnat og derefter længe så ud til at kunne køre sejren hjem. Afstanden til Lamborghinien skulle dog hele tiden regnes i sekunder og da Dennis Lind kom i bilen i det allersidste stint blev der sat trumf på og han kunne køre en sejr hjem med et forspring på sølle 10,481 sekunder efter 24 timers intenst ræs. Utroligt spændende.


Barwell Motorsport havde en godt kørende Dennis Lind i deres Lamborghini Huracan GT3 Evo

Den anden podieplacering stod Perfection Racing for. Rene Rasmussen, Michael Klostermann, Claus Klostermann, Tommy Laugesen og ikke mindst teamets mekanikere kæmpede en brav kamp, som til sidst blev belønnet med en andenplads i SP3 klassen. Denne klasse var karakteriseret ved, at samtlige teams havde problemer undervejs og det drejede sig først og fremmest om ikke at give op, da alt så ud til at kunne ske. Perfection Racing så faktisk længe ud til at kunne kæmpe med om sejren indtil et tabt hjul tidligt om morgenen satte dem afgørende tilbage. Andenpladsen var også i fare, men her løb forfølgerne ind i problemer, mens Perfection Racings Ginetta kørte fejlfrit til mål, efter et nyt hjul var kommet på og - ikke mindst - bilen var blevet gjort rent for uanede mængder grus.


Perfection Racing med Rene Rasmussen, Michael Klostermann, Claus Klostermann og Tommy Laugesen.

De to teams med danskere i TCR-klassen var begge lidt på det forkerte ben under løbet. Begge var hurtige - men ikke helt hurtige nok i den tætte klasse.

Bedst af dem blev det tyske Autorama Motorsport med Kristian Jepsen og Jan Sørensen blandt kørerne. De havde skiftet motor inden kvalifikationen og danskerne var lidt bekymrede for, om bilen nu også var helt klar. Det kunne tyde på, at det var den ikke helt, da man løb ind i nogle el-fejl i begyndelsen af løbet, hvilket betød at man fra starten var sat lidt bagud i forhold til de øvrige og netop TCR-klassen levner ikke plads til at man kan køre ret meget hjem igen. Det var dog en anden faktor, som til sidst begyndte at være udslagsgivende. Der var kun 3 kørere i danskernes bil og Kristian Jepsen erkendte ved afslutningen, at det var nok lige lidt nok. "Vi skal vist have en mere med næste gang," konstaterede han tørt. Med de temperaturer, som kørerne har døjet med i Barcelona, var netop dette løb nok heller ikke det ideelle at prøve en kørerbesætning med kun 3 kørere. Men de kom i mål og sluttede på en 5. plads i TCR-klasse.


Autorama Motorsport havde Kristian Jepsen og Jan Sørensen blandt kørerne.

Hos Holmgaard Motorsport med Jonas Holmgaard, Magnus Holmgaard og Michael Carlsen blandt kørerne kæmpede man en brav kamp igennem hele løbet. Også de kom lidt skævt fra start, da et motorskift lige op til løbet betød, at de ikke havde kunnet fokusere på de tests, de gerne ville have kørt forud for løbet. Dermed mistede de lidt terræn i begyndelsen af løbet, men de begyndte efter nogle timer alligevel at kunne ane duften af en podieplads, da arbejdede sig op på 4. pladsen. Det er en placering, som teamet efterhånden hader, da de har prøvet at slutte på den utaknemmelige 4. plads mange gange, så motivationen for at nå 3'eren var stor og der blev arbejdet indædt og koncentreret hele natten. Og tidligt på morgenen lykkedes det! Holmgaard VW'en indtog 3. pladsen, men det var tæt kamp og teamet kunne på ingen måde føle sig sikre på om det ville gå. Afgørelsen faldt endeligt med kun en halv time tilbage af løbet. Da eksploderede en bremseskive på Golfen og det efterfølgende pitbesøg sendte Holmgaard Motorsport ned som nummer 6.


Holmgaard Motorsport med Jonas Holmgaard, Magnus Holmgaard og Michael Carlsen.

Udover de nævnte danske kørere, så var der også andre danskere med i Barcelona. Det tyske Autorama Motorsport, som Kristian Jepsen og Jan Sørensen kørte for, havde to danske mekanikere med i deres stab og der var også en del danskere, der havde fundet ned til løbet som tilskuere. I det hele taget var dette 24 timers løb rigtig godt besøgt publikumsmæssigt. Når løbene køres på de store baner, som er gearet til at håndtere publikumsmængderne til Formel 1 løb, så fylder tilskuerne til langdistanceløbene normalt ikke meget. Men her var det lykkedes at få besat en del af de kæmpestore start/mål tribuner og tribunen for enden af den korte langside, hvor man har rigtig godt udsyn over en stor del af banen, var fuldt besat til langt ud på natten. Det var med til at skabe en rigtig god stemning til dette løb.

Henning Smed

Læs mere om:
  • Claus Klostermann
  • Dennis Lind
  • Magnus Holmgaard
  • Michael Carlsen
  • Michael Klostermann
  • Rene Rasmussen
  • Tommy Laugesen
  • Circuit de Catalunya
  • 01/09/19 - Circuit de Catalunya - 24H Series
  •