Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Michael Christensen indleder VM forsvar med andenplads på Silverstone

FIA WEC 
02/09/19 

World Endurance ChampionshipMichael Christensen kørte sammen med sin franske holdkammerat Kevin Estre en andenplads hjem, da første afdeling af det officielle VM for sportsvogne blev afviklet på Silverstone søndag. Som løbet udviklede sig var resultatet desværre ikke tilfredstillende for de forsvarende verdensmestre Christensen og Estre, der følte de burde have vundet løbet.
 

De to Porsche fabrikskørere stillede til start i LMGTE Pro-klassen og gav VM debut til den nyudviklede Porsche 911 RSR. Kvalifikationen var ikke optimal og Christensen og Estre måtte tage til takke med en startplacering som nummer seks.

Estre sad bag rattet i Porschen, da starten gik og selvom han fik arbejdet sig op på tredjepladsen, så både Ferrari og Aston Martin, med blandt andet den danske duo Marco Sørensen og Nicki Thiim, stærke ud på den tørre bane. Men med lidt over to timer tilbage af det fire timer lange løb, begyndt regnen at falde over Silverstone. Michael Christensen kom bag rattet og han var suveræn i de svære betingelser. Han fik kørt Porschen i front og åbnede en føring på hele 25 sekunder. Desværre gav en konkurrents afkørsel safetycar på banen og føringen forsvandt samtidig med, at banen tørrede op.

Michael Christensen formåede at holde Porschen i front, men ved sidste pitstop gik det galt. Porsche teamets anden bil havde pittet to omgange tidligere og med friske dæk nåede de at køre sig i føring inden Christensen var tilbage på banen. Stillingen holdt til mål med Bruni/Lietz på førstepladsen i deres Porsche 911 RSR foran Christensen/Estre og Martin/Lynn i Aston Martin Vantage. Sørensen/Thiim sluttede på femtepladsen i deres Aston Martin Vantage.

"Vi burde være tilfredse med en andenplads, men vi skulle have vundet" sagde en lettere skuffet Michael Christensen efter løbet. "Vi førte inden sidste pitstop, men ventede for længe før vi tog vores sidste pitstop, hvilket betød den anden Porsche kom forbi. Vi var foran dem hele løbet, så det er lidt ærgerligt, at vi mistede førstepladsen til dem på den måde. Men når det er sagt, så fik vi heldigvis vist, at vi har en bil som er hurtig nok til at kunne kæmpe med om VM igen i år, så det ser godt ud for sæsonen".

Michael Christensen

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Silverstone
  • 01/09/19 - Silverstone - FIA WEC - FIA VM
  •