Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Nielsen og Brodersen forsvarede deres 2. plads i DM rally

DM Rally 
01/09/19 

Lørdag, den 31. august, summede området omkring Sorø af lyden af rallybiler. Det var 4. afdeling om Danmarksmesterskabet i rally, som blev afviklet i det varme sommervejr. Med flotte rammer, havde Suzuki Rally Sorø rallycentrum midt i Sorø, hvor bl.a. Storgade dannede serviceområde for de 87 deltagere.
 

For Frank Nielsen og Per Brodersen var det med stor spænding, at de satte sig i rallybilen for at forsvare deres aktuelle 2. plads i kampen om Danmarksmesterskabet i klasse 4, som er den mest konkurrenceprægede klasse i dansk rally. Danmarksmesterskabet køres over i alt seks afdelinger fordelt over sæsonen fra april til oktober. Alle afdelinger er tællende til det samlede mesterskab.


Frank Nielsen holder tungen lige i munden på Suzuki Rally Sorøs eneste stykke grusvej.
(Foto: elkjærfoto.dk – Lars Elkjær Lorentzen)

Det var en varm dag i Sorø og omegn. Solen skinnede fra en skyfri himmel, hvilket gjorde det til en ekstrem varm fornøjelse at sidde i rallybilerne. Varmen til trods, holdt Frank Nielsen og Per Brodersen hovederne kolde, og kørte et perfekt rally, hvor det, med en 2. plads i klassen, lykkedes at forsvare 2. pladsen i kampen om Danmarksmesterskabet i klasse 4. Udover at forsvare 2. pladsen, rykkede de nærmere 1. pladsen, da der nu blot er få point op til nærmeste mesterskabskonkurrent, som måtte udgå af Suzuki Rally Sorø med mekaniske problemer.

Foruden at deltage i Danmarksmesterskabet i klasse 4, deltager Frank Nielsen og Per Brodersen i R2 Super Rally Cuppen, som er et mesterskab for de tunede R2 biler, som kører efter det internationale R2 reglement. Her kørte de en 1. plads hjem i Sorø, og beholder dermed også i dette mesterskab deres foreløbige 2. plads.

Derudover deltager de selvfølgelig i kampen om Dansk Super Rally, som er et mesterskab på tværs af alle rally klasser, uanset motorstørrelse og drivlinje (2- eller 4-hjulstræk). Her anvendes et sindrigt pointsystem, nærmest som i golf, så alle kan konkurrere imod hinanden. Frank Nielsens og Per Brodersens placering i Suzuki Rally Sorø, bevirker at de i dette mesterskab rykker fra en samlet 9. plads til en 8. plads i Dansk Super Rally. Med to løb tilbage i mesterskabsserien, bliver det dog vanskeligt at matche sidste års 4. plads.

Næste afdeling om Danmarksmesterskabet i rally køres i Roskilde den 21. september.

FN Rally


Læs mere om:
  • Frank Nielsen
  • Sorø
  • 31/08/19 - Sorø - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: