Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

DASU Elitenyt

Diverse 
29/08/19 

Den kommende weekend er sommerpausen på den internationale banekalender for alvor forbi. Der er fuldt tryk på alle kedler, og masser af danskere er i aktion.
 

Det sker

WEC og ELMS på Silverstone
Michael Christensen tager søndag hul på sit og Kévin Estres titelforsvar i LMGTE Pro, når første afdeling af World Endurance Championship (WEC), sæson 2019-20, afvikles på Silverstone i England. Michael får følgeskab af fem andre danskere; det højeste antal nogensinde til en WEC-afdeling. Foruden Michael er det ”DaneTrain” Marco Sørensen/Nicki Thiim, ligeledes i LMGTE Pro, David Heinemeier Hansson (LMGTE Am), samt debutanterne Nicklas Nielsen (LMGTE Am) og Anders Fjordbach i LMP2. Sidstnævnte stiller til start i det danske High Class Racing under ledelse af teamchef Peter Utoft.

Løbet køres over 4 timer, og kan bl.a. følges i uddrag på Eurosport og TV2 sport.

Læs mere på fiawec.com

Som optakt til VM-løbet køres lørdag en afdeling af European Le Mans Series (ELMS) på samme bane, med deltagelse af Anders Fjordbach/Dennis Andersen (LMP2), Mikkel Jensen, Christian Olsen og Martin Vedel (LMP3), samt Nicklas Nielsen og Michelle Gatting (GT). Fjordbach og Nielsen kører begge løb. Se mere på europeanlemansseries.com

Formel 1 på Spa-Francorchamps
Anden halvdel af Formel 1-sæsonen skydes i gang på klassiske Spa-Francorchamps i Belgien den kommende weekend, og Kevin Magnussen er med for Haas F1 Team. Løbet er næstsidste europæiske Grand Prix i 2019, og traditionelt er der masser af danske tilskuere til løbet. Dog næppe så mange som de hollandske fans, der ventes at invadere banen i stort tal.
Se mere på formula1.com.

Også Christian Lundgaard og FIA Formula 3 Championship er med i Ardennerne, og Christian skal forsøge at følge op på sin meriterende sejr i sidste runde på Hungaroring.
Tredje dansker på programmet er Mikkel O. Petersen i Porsche Super Cup.

Læs mere på fiaformula3.com og racecam.de

Viasats kanaler samt Eurosport sender som sædvanligt live fra begivenhederne.

Vesti i mesterskabskamp
Efter en længere sommerpause skal også Frederik Vesti i aktion den kommende weekend i løbsserien FIA Regional F3 Championship, hvor anden halvdel skydes i gang på Imola-banen i Italien. Frederik havde en blændende forårssæson, hvor han bl.a. vandt fem af de sidste seks løb og har en klar mesterskabsføring.
Løbene i Italien livestreames på f3regional.com

Rasmussen i Oregon
Også en anden af DASUs store formeltalenter skal i aktion den kommende weekend. Christian Rasmussen blev inden sommerpausen ”man of the moment” i USF2000 Championship, med to sejre i de sidste to afdelinger.
Den kommende weekend køres der to løb på Portland International Raceway i staten Oregon.
Følg med på usf2000.com

Siden sidst


(Foto: Christina Nielsen Racing)

Christina i godt selskab
Fjerde og næstsidste afdeling afdet verdensomspændende GT3-mesterskab Intercontinental GT Challenge på Suzuka-banen i Japan blev en succes for Christina Nielsen, der sammen med sine holdkammerater hos Strakka Racing (Mercedes) vandt Pro/Am klassen.
Derimod udgik både Dennis Lind og Mikkel Jensen allerede tidligt i løbet.

Podie i Virginia
På Virginia International Raceway (VIR) lykkedes det Jan Magnussen og Antonio García at køre sig til en podieplads i deres Corvette. Det blev til en tredjeplads, og duoen er herefter også på en samlet tredjeplads i IMSA WeatherTech Sportscar Championship for GTLM.

RallyX Nordic i Finland
Efter femte runde af RallyX Nordic er Ulrik Linnemann fortsat på en samlet fjerdeplads. I rundens løb, der blev kørt på Kuovala–banen i Finland, lykkedes det dog ikke danskeren at komme i finalen.

Danskere i i Rallye Deutschland
Jeannette Kvick og hendes tyske holdkammerat Norman Kreuter kom i mål på en tredjeplads i klassen R3 (P34 totalt) i årets udgave af Rallye Deutschland.
Et knækket baghjulsophæng på SS5 blev det ærgerlige resultat for det danske Opel Adam-hold Lasse Sørensen/Karsten Isaksen. Kristian Poulsen og Ole Frederiksen udgik tidligt i løbet.

Karting-DM i Roskilde
Over 100 deltagere og strålende sommervejr medvirkede til at gøre årets DM i karting, afviklet på Roskilde Racing Center, til en særdeles god reklame for kartingsporten.

Efterfølgende kunne følgende kåres til mestre:

- Romeo Haag (Cadett Mini)
- Tobias Clausen (Cadett Junior)
- Emil Tanggaard (OK junior)
- Mikkel Højgaard Petersen (OK)
- Lasse Karlshøj (KZ2)

Se eller gense løbene på Zibrasport.

Malthes weekend
Sjette afdeling af DIF-DM for Formel 4 på Padborg Park blev en triumf for Malthe Jakobsen, der vandt alle tre heats.

DASU-arrangementer denne uge

Dato Event Sted Klub
29/8 Torsdagsrally Sønderjylland MSS
30-31/8 DM Crosskart, åbent løb folkerace Søholmbanen KAC
31/8-1/9 DRMC 7 Vojens Karting Center VKK
31/8-1/9 LUG Racet Københavns Gokart Bane L.U.G.
31/8 Suzuki Rally Sorø Slagelse SAS
31/8-1/9 Historisk weekend Ring Djursland SMOK
1/9 Hinge Auto Løbet Randers RAS
1/9 Stevnsprøver 19. SM Stevns SMK
1/9 GP7. klubmesterskab GoKarting, Brøndby BGK

Læs mere om:
 • Anders Fjordbach
 • Christian Rasmussen
 • Christina Nielsen
 • David Heinemeier Hansson
 • Dennis Andersen
 • Dennis Lind
 • Frederik Vesti
 • Jan Magnussen
 • Jeannette Kvick
 • Karsten Isaksen
 • Kevin Magnussen
 • Kristian Poulsen
 • Lasse M. Sørensen
 • Malthe Jakobsen
 • Marco L. Sørensen
 • Martin Vedel Mortensen
 • Michael Klitgaard Christensen
 • Michelle Gatting
 • Nicki Thiim
 • Nicklas Nielsen
 • Ole R. Frederiksen
 • Ulrik Linnemann
 •