Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

FIA Formula 3

Christian Lundgaard om 2019-sæsonen: Meget kan ske!

FIA Formula 3 
28/08/19 

Christian Lundgaards 2019-sæson har budt på lidt af hvert for den unge Hedensted-kører – lige fra en mere end glimrende sæsonstart til to afdelinger i Østrig og Frankrig, der var lige til glemmebogen.
 

Men trods ufatteligt uheld, modgang, sammenstød og straffe, bevarer den unge Renault Academy-kører optimismen. Ifølge ham er alt endnu åbent.

”Dennis og jeg (Dennis Wounlund, træner, red.) har altid kørt efter det samme koncept: Glem hvad der er sket og kom videre! Du kan ikke lave om på, hvad folk siger, synes og hvad der er sket. Du må bare rejse dig og komme videre, for der er også en dag i morgen,” siger Lundgaard i podcasten Det ternede flag.

Her er Christian Lundgaard og Dennis Wounlund i studiet for at tale om 2019-sæsonen, hvordan man rejser sig efter to horrible weekender og går på sommerferie med at være absolut hurtigste kører i afdelingen på Hungaroring ved Ungarns Grand Prix.

For det kræver en styrke og en vis mentalitet at rejse sig efter fejl og dårlige weekender i en så stærk og tæt serie, som FIA Formula 3 Championship er. Og med tre afdelinger tilbage, lægger den unge kører pres på sig selv.

”Vi skal på podiet i de sidste løb. Der skal seks pokaler med hjem fra nu, for at titlen er mulig. Toer eller treer er forholdsvist muligt, men at vinde mesterskabet vil helt klart hjælpe mig længere frem i min karriere. Og at have haft en så dårlig sæsonstart vil kunne vise, at jeg har skilt mig ud og udviklet mig,” siger han videre.

”Det er en superfed måde at gå på sommerferie på. Vi kunne jo se på teamet også, at de havde fået et løft efter at have været rendt ind i sådan en modgang. Nu er der nyt drive, mekanikerne arbejder ekstra hårdt. Man går ikke ind i de kommende løb med samme ild i øjnene, som hvis det var gået dårligt, så det betyder meget for mentaliteten,” siger Dennis Wounlund.

I podcasten taler vi om, hvordan man får fokus væk fra dårlige resultater, vi hører om hvordan Lundgaard og Wounlund træner og vejer alt – selv køresko og handsker for at optimere. Christian Lundgaard og FIA Formula 3 Championship kører allerede denne weekend på Spa-Francorchamps. Følg løbene via seriens hjemmeside og se dem på Eurosport.

Lyt til podcasten Det ternede flag med Christian Lundgaard og Dennis Wounlund her.

Foto: Joe Portlock / LAT Images / FIA F3 Championship

Bo Skovfoged


Læs mere om:
  • Christian Lundgaard
  • Dennis Wounlund
  •      ASETEK SIMSPORTS