1600 Challenge

Blandet weekend for Momentum Racing

28/08/19

Det blev en blandet weekend for Jens Kristoffersen og Oliver Rømer, da den 4. afdeling af Yokohama 1600 Challenge 2019 blev kørt.

Padborg Park Night Race eventen var dog uden mørkekørsel for klassen, men bare det at opleve stemningen, og så se et par af de andre klasser i mørke, gav en helt speciel stemning.

Det var dog også en lang weekend for holdet fra Møn, som allerede tog af sted torsdag, da en kombineret træning og kvalifikation skulle køres fredag formiddag.

(Foto: JJ Media)

Først var der 10 minutters træning, som efter en kort afbrydelse gik over til 20 minutters kvalifikation.

Oliver lagde hårdt fra land i træningen, med at køre 3. hurtigste tid af alle, mens Jens var 6. hurtigste mand. Men en ting er træning, og noget helt andet er kvalifikation – så de to kørere kunne ikke følge sig alt for selvsikre.

For mange af kørerne i feltet, blev det de første flyvende omgange, som var tællende. Med bagende solskin på asfalten, steg temperaturen minut for minut, og det varede ikke længe inden dækkene ikke længere var optimale. Kristoffersen fik den hvide og røde Peugeot 208 med startnummer 32 kørt ind på 5. pladsen, mens Rømer kom to pladser længere tilbage i Peugeot 207 raceren med nummer 31.

Begge kørere klagede over understyring, så det forsøgte holdets mekanikere at afhjælpe med lidt ændringer på opsætningen, til lørdagens første løb.

Det skulle køres i den stegende middagssol, så det var helt andre forhold for kørerne igen.

Jens kom godt af sted, men blev presset lidt ind over græsset i sving 1, men heldigvis gav det ikke mere end en lille skramme på kofangeren.

Oliver blev fanget i en masse kampe i midterfeltet, hvor placeringerne bølgede frem og tilbage, og hvor det var med at holde tungen lige i munden, for at undgå skader. Der lå en stor klump biler fra 7. pladsen til 11. pladsen, som næsten konstant byttede plads.

Jens havde fået stabiliseret sig på 4. pladsen, da der pludselig kom en høj klonk lyd ude fra motorrummet, og han straks valgte at køre i pit. Det viste sig at motorophænget var knækket, så hele motoren vippede frem og tilbage. Det kunne man umuligt køre videre med, så fra en super placering i løbet, og ikke mindst blandt Rookiekørerne, var det nu i stedet nul point til ham.

Rømer fik lavet de rigtige overhalinger, og kom i mål på den vigtige 8. plads i løbet – vigtig fordi at det betød Pole Position til løb 2.

Starten på løb 2 blev næsten en hel time forsinket, så solen kom længere og længere ned mod horisonten, hvilket gjorde at kørerne måtte knibe øjnene lidt sammen i visse sving.

Solen skal dog ikke have skyld for at Oliver ikke kom først ned i Sving 1, men på andenpladsen i stedet. Han ramte bare ikke starten perfekt, men så gjaldt det ellers om at sætte den førende kører under pres. Der kom dog også hurtige kørere bagfra, og det gav en masse kampe omkring de første 3 pladser. Her blev Rømer desværre en af taberne, og røg helt ned på 12. pladsen, men fik kæmpet sig frem på 7. pladsen ved målflaget. Flot kørsel!

Kristoffersen fik kørt sig nogle pladser frem i feltet, og sluttede som 13’er, i et heat hvor farten fra tidligere på dagen dog manglede.

Efter weekendens løb indtager Jens Kristoffersen 9. pladsen i det generelle mesterskab, og 2. pladsen i Rookiemesterskabet, mens Oliver Rømer er rykket frem som 12’er i det generelle mesterskab.

Nu skal de to rød/hvide racere gennemgås fra A til Z, inden at Momentum Racing drager til FDM Jyllandsringen om små 2 uger, hvor Grand Prix Danmark og den femte afdeling af Yokohama 1600 Challenge skal køres.