Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Intercontinental GT Challenge

Triumf for Christina Nielsen: Vandt 10-timersløbet på Suzuka

Intercontinental
GT Challenge 

26/08/19 

Den danske Mercedes-AMG-kører Christina Nielsen kan nu skrive endnu et stort langdistanceløb på sin liste over triumfer, efter at hun sammen med Strakka Racing søndag sikrede en klassesejr i det prestigefulde 10 Hours of Suzuka.
 

Christina Nielsen er dobbelt amerikansk sportsvognsmester, vinder af 12-timersløbet på Sebring – og efter søndagens præstation i Japan nu også vinder af 10-timersløbet på Suzuka. Sammen med teamkammeraterne fra Strakka Racing, Dominik Baumann og Adrian Henry D’Silva, tog den 27-årige dansker tog nemlig Pro-Am-sejren i weekendens udgave af den prestigefulde klassiker.

– Jeg er så glad og stolt over vores resultat! Forberedelserne var en udfordring for alle på grund af den megen regn, men heldigvis gjorde Strakka Racing et godt stykke arbejde på Suzuka sidste år, hvilket betød, at vi havde et godt reference-setup at starte ud med. Og det fungerede åbenlyst godt, lyder det fra Christina Nielsen.

Det var Nielsen, som startede fra en fjerdeplads Pro-Am-klassen, da det 10 timer lange GT3-løb fik grønt flag søndag nat klokken 03.00 dansk tid. Allerede en halv time inde i ræset havde danskeren indtaget tredjepladsen, og efter en safetycarperiode med tre og en halv time igen, var trioen oppe på en andenplads.

Christina Nielsen var den første til at tage føringen, men en punktering satte kort herefter teamet lidt tilbage. Kort efter syvtimersmærket tilbageerobrede Dominik Baumann så føringen, som blev bevaret indtil det ternede flag.

Sejren er Strakka Racings første i årets udgave af Intercontinental GT Challenge, som er blandt verdens hårdeste og mest prestigefyldte GT3-mesterskaber.

– Vi havde en utrolig stærk bil denne weekend, og Adrian og Dominik viste suveræn kørsel. Vi undgik store fejltagelser, hvilket er nøglen til sejre i langdistanceløb som dette. Men frem for alt tak til teamet, som leverede en fantastisk indsats, både i forbindelse med forberedelserne og under løbet. Den her sejr skyldes virkelig holdets samlede indsats!

Christina Nielsen vil igen repræsentere Strakka Racing, når femte og sidste afdeling af Intercontinental GT Challenge afvikles på sydafrikanske Kyalami i slutningen af november. Næste opgave for danskeren forgår imidlertid i Shanghai den 28.-29. september, hvor Nielsen stiller op for Craft-Bamboo Racing til finalen i Blancpain GT World Challenge Asia.

Christina Nielsen Racing


Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Suzuka
  • 25/08/19 - Suzuka - Intercontinental GT Challenge
  •