Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Australiens GP - BAR racerapport

Formel 1 
09/03/03 

Et af de teams der var skuffede efter søndagens løb, var BAR. De fik placeringer udenfor pointene - men kom da igennem - selvom de ellers lå godt til i starten. En dårlig strategi kostede dem mulige point.
 

Jacques Villeneuve

"Jeg havde radioproblemer så det var meget svært at kommunikere med pitmuren og begge racere endte med at komme i pit på samme tid. Vi kørte med det vi vidste om dækkene men vi forventede ikke at slicks kunne gå til halvvejs. Det tog lang tid at få dækkene til at virke og jeg fik ikke nok tid på nogle af sættene. Vores strategi kunne have været blevet god uden safety car men tingene gik ikke for os i dag."

Jenson Button

"Det var meget frusterende at vi tog et forkert dækvalg i starten og for min holdkammerat at komme ind på den forkerte omgang var skuffende, og egentlig også meget flovt. Raceren kørte virkelig godt i træning og kvalifiaktion så det er meget skuffende at slutte hvor vi gjorde fordi vi var meget hurtige i løbet."


De to BAR-racere valgte den forkete strategi og fik derfor ingen point med hjem fra Australien
(Foto: Honda GP)

David Richards, teamchef

"Det har været en meget opmuntrende weekend når det kommer til vores fart og holdbarhed. Ros skal gå til hele teamet som arbejdede i flere timer og leverede utroligt under pitstoppene. Det ser dog i bakspejlet ud til at vi valgte den forkete løbsstrategi her og vi vil se på det over de næste par dage. Vores problemer blev forstærket af at Jacques lod til ikke at være i stand til at høre sin radio ordentlig, hvilket resulterede i at han pittede på samme tid som Jenson. På den positive side ved vi at vi har en konkurrencedygtig racer og vi kan med fortrøstning se fremad til en meget mere succesfuld sæson."

Geoffrey Willis, teknisk leder

"Al det hårde arbeje som er gået til vores test har givet noget igen i denne weekend. Ved det første stop var vi usikre på slicks ville holde længe nok til at sikre at vi kun skulle tage et mere pitstop. I bagklogskabens lys viste det sig at være en forkert beslutning, hvilket resulterede i at vi ikke scorede point, hvilket vi var her for at få. En skuffende slutning på weekenden, men vi slår igen i Malaysia."

Shuhei Nakamoto, Honda Racing Development

"At være så tæt på pointpladser er meget frusterende. Både Jacques og Jenson måtte gå i pit tidligt for at skifte til tørvejrsdæk og sluttede med at køre i pit tre gange, hvilket betød at vi lige mistede pointene. Men alt i alt har vi vist at vi har en hurtig racer henover weekenden så jeg er opmuntret for resten af sæsonen."


BAR og Honda kan glæde sig over at begge racere holdt hele vejen hjem efter talrige problemer i vintertest - men de kørte heller ikke med den helt nye Honda motor. Der er mere i vente fra BAR-Hondas side i år!
(Foto: Honda GP)

Benji

Læs mere om:
  • 09/03/03 - Albert Park - Formel 1
  •