Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Intercontinental GT Challenge

Christina Nielsen på Suzuka med Mercedes-AMG:

Intercontinental
GT Challenge 

23/08/19 

Ser frem til berømt japansk 10-timersløb
Den danske Mercedes-AMG-kører Christina Nielsen er efter en kort sommerpause tilbage sin Mercedes-AMG GT3 og klar til at kæmpe for topresultat med Strakka Racing i 10-timersløbet på japanske Suzuka.
 


(Foto: Christina Nielsen Racing)

Christina Nielsen deltager i denne sæson i hele tre forskellige GT3-mesterskaber med tre forskellige teams, og den kommende weekend gælder det 10-timersløbet på japanske Suzuka, som er en del af Intercontinental GT Challenge-mesterskabet. Et mesterskab, hvor danskeren stiller op for det britiske Mercedes-AMG-team Strakka Racing, og hvor Nielsen senest sikrede et podieresultat i 24-timersløbet på Spa-Francorchamps i juli.

– Det er altid fedt at vende tilbage til Strakka Racing, som er et af de teams, jeg virkelig nyder at kæmpe med. Suzuka-løbet er ganske vist en noget kortere version end 24-timersløbet på Spa-Francorchamps, men med 10 timers battle i hede temperaturer og høj luftfugtighed, kan det sagtens gå hen og blive en lige så stor udfordring, lyder det fra Christina Nielsen.

– Vi stiller op i Pro-Am-klassen og skal kæmpe mod andre fabriksstøttede GT3-teams, og vi kører på en tidligere Formel 1-bane, som er virkelig teknisk krævende. Men Mercedes-AMG har før været stærke her og været i stand til at få dækkene til at holde bedre end konkurrenterne, så dét håber jeg også, at vi har som fordel i år.


(Foto: Christina Nielsen Racing)

På Suzuka stiller Christina Nielsen op med den østrigske tidligere Blancpain-mester Dominik Baumann, som danskeren også delte bil med på Laguna Seca i foråret, samt den malaysiske gentlemankører Adrian Henry D'Silva.

De indledende træningssessions til årets 10-timersløb på Suzuka blev skudt i gang fredag eftermiddag lokal tid, mens kvalifikation og super pole finder sted lørdag. Løbet flages grønt søndag formiddag klokken 10.00 lokal tid.

Mens Christina Nielsen stiller op i Pro-Am-klassen, repræsenteres Danmark også af BMW-fabrikskøreren Mikkel Jensen og Lamborghini-fabrikskøreren Dennis Lind, som begge stiller op i Pro-klassen.

TIDSPLAN – SUZUKA 10 HOURS

Lørdag 24. august
13.00 (06.00) – Kvalifikation #1 (15 min)
13.30 (06.30) – Kvalifikation #2 (15 min)
14.00 (07.00) – Kvalifikation #3 (15 min)
17.30 (10.30) – Pole Shoot Out Top 20 (20 min)

Søndag 25. august
08.05 (01.05) – Warm Up (15 min)
< 10.00 (03.00) – RACE (10 timer)

CHRISTINA NIELSEN RACING


Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Suzuka
  • 25/08/19 - Suzuka - Intercontinental GT Challenge
  •