Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Australiens GP - Williams racerapport

Formel 1 
09/03/03 

Juan Pablo Montoya kunne have været vinderen af årets første Grand Prix, men en kørerfejl som han selv tog på sig, kostede sejren og det blev således 'blot' til en andenplads. Men generelt kan Williams være tilfredse.
 


Montoya lå til en sejr, men måtte nøjes med andenpladsen
(Foto: BMW Motorsport)

Juan Pablo Montoya

"På trods af dette gode resultat, må jeg sige at det var et katastrofalt løb for mig. Vi startede på tørvejsdæk og det var en utrolig god beslutning, men så kom safety-car'en ud to gange og det ødelagde vores fordel begge gange. Da jeg så endelig igen kom i front, kørte jeg ind i sving et og kørte sidelæns da jeg trykkede på speederen. Det var absolut min fejl, men det var også den eneste fejl jeg lavede denne weekend. Ved mit andet pitstop skiftede jeg ikke dæk, da de var utrolig gode og jeg var sikker på at raceren ville være mindre hurtig på nye dæk. De sidste omgange var meget svære da jeg mærkede et stort pres fra Kimi Raikkonen."

Ralf Schumacher

"Det var et spændende race med blandede følelser for teamet. Juans andenplads er selvfølgelig godt for os, men ved mit første pitstop opstod der et problem ved skift af dæk. Da jeg var nummer tre kom jeg ind men endte ud på sidstepladsen da jeg kom tilbage på banen. Mit løb var allerede der forbi. Jeg tror dog ikke at vi skal læne os for meget op af dagens resultat. McLaren gjorde et fantastisk stykke arbejde og vandt løbet selvom de startede på de forkerte dæk. Jeg finder det mærkeligt at Ferrari også startede på regnvejrsdæk. Det er selvfølgelig vidunderligt for teamet at få en plads på podiet ved det første løb. Det er dog også klart at vi har meget arbejde foran os, da den nye Ferrari ankommer meget snart ligesom den nye McLaren."


Ralf Schumacher foran en McLaren og Ferrari - dem kommer de til at kæmpe mere med i løbet af sæsonen
(Foto: BMW Motorsport)

Sam Michael, chefingeniør

"Det var meget godt for Juan og teamet at starte sæsonen med en andenplads. Vi er selvfølgelig meget glade. Det er en skam at Ralfs pitstop gav problemer med det højre baghjul, som kostede ham omkring ti sekunder. Efter alle vintertests var det meget interessant at se hvor stærke de andre racere er i løbet. Det er tydeligt at Ferrari og McLaren igen er meget stærke."

Gerhard Berger, BMW

"Det var et spændende og turbulent løb fra start til slut. Vi gik efter en god strategi, men uheldigvis mistede Juan Pablo chancen for at tage sejren. Efter sit spin forsvarede han andenpladsen på fantastisk vis. Vi er glade for denne andenplads i det første løb selvom vi faktisk kunne have vundet."

Benji

Læs mere om:
  • 09/03/03 - Albert Park - Formel 1
  •