Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DS3 Cup

Fremgang i Sverige for MF-RACING

DS3 Cup 
23/08/19 

Mads Hedegaard Frederiksen fik en svær weekend, da sæsonens 4. afdeling af DS3 Cup blev kørt på Falkenberg i Sverige.
 

Det var første gang at teamet fra Skødstrup var på banen, og så derfor nød de godt af 45 minutters træningstid fredag, men det hjalp ikke så meget til lørdagens kørsel på banen, da det regnede kraftigt.

Heldigvis var der 15 minutters træningstid lørdag middag, så holdet havde en lille chance for at skyde sig ind på en regnvejrsopsætning. Det resulterede i 7. hurtigste tid, hvilket var i den samme region som i de tørre træninger. Teamet forsøgte at ændre lidt på opsætningen af den mørkeblå DS3 Cup racer med startnummer 44 forud for kvalifikationen, da det ville blive endnu våd omgang.

Banen blev kørt mere og mere tør henover de 15 minutter tidtagning, så derfor var det allersidste flyvende omgang som blev tællende for størstedelen af holdene. Mads endte med at kvalificere sig som 8’er, og som den næstbedste dansker, i en svensk-norsk-finsk domineret top af feltet.

Det var dog først i søndagens løb, at der skulle uddeles point, så her vidste 3’eren i mesterskabet, at han skulle være skarp.


(Foto: JJ Media)

Banen var igen tørret op til søndagens første løb, hvilke forhåbentligt ville give et lidt mere forudsigeligt racerløb.

Uforudsigelig kom dog ind i spillet igen, da flere konkurrenter kørte sammen i de første omgange af løbet. Derfor blev løbet stoppet, og skulle genstartes.

Mads viste dog igen sine kvaliteter under løbet, og fik kørt sig op som femmer i løbet af de godt 17 minutters racerløb, og sluttede som den bedste dansker.

En 5. plads i første løb gav 2. startposition til løb 2.

Det blev kaotisk omgang, hvor der blev tyvstartet diverse steder i feltet. Det skabte lidt uro, og Mads kom igennem første omgang på 3. pladsen. Han fik dog andenpladsen tilbage, da en af de forankørende var blandt dem som tyvstartede.

Unge Hedegaard Frederiksen forsøgte at sætte den førende under pres, indtil der kom Safety Car halvvejs inde i løbet, da en konkurrent var kørt af.


(Foto: MF-RACING)

Det løbet blev givet frit igen, blev feltet trukket ud igen, uden mulighed for at sætte et angreb ind. Han kørte dog stadig sin chance, og gav bestemt ikke op.

5 omgange før mål tabte han desværre to pladser, men satte straks jagten ind igen, men det lykkedes ikke at komme tilbage på podiet.

Heldigvis blev tabet reduceret, da den nærmeste konkurrent sluttede lige foran Mads.

Så MF-RACING kan tage hjem til Danmark igen som toer i DS3 Cup 2019 Mesterskabet.

Nu har holdet 3 weekends pause, inden at Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen skal takles. Her skulle Mads Hedegaard Frederiksen gerne som minimum kunne konsolidere sig som toer, og helst også rykke tættere på 3. pladsen.

Vi ses på FDM Jyllandsringen den 6.-8. september 2019.

MF-RACING

JJ Media


Læs mere om:
  • Mads Hedegaard Frederiksen
  • Falkenberg
  • 18/08/19 - Falkenberg - DS3 Cup
  •      ASETEK SIMSPORTS