Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Australiens GP - McLaren racerapport

Formel 1 
09/03/03 

McLaren fik en perfekt start på sæsonen, ved at David Coulthard kunne sikre sig sejren i et meget actionfyldt løb i Melbourne. Men sejren kunne ligeså godt have været gået til holdkammeraten Kimi Raikkonen der dog måtte udstå en drive through straf.
 

David Coulthard

"En stor slutning på det der har været en svær weekend og en super start på sæsonen. Under opvarmningsomgangen var banen stadig våd, så vi besluttede at starte løbet på regnvejrsdæk. På den første omgang var banen dog blevet tør nok til tørvejrsdæk og jeg kom ind til et hurtigt skift og få fyldt op efter anden omgang. Jeg er meget glad for resultatet, især da det er en stærk kontrast til gårsdagens kvalifikation. Teamet gjorde et godt stykke arbejde og vi havde den rigtige strategi, hvilket tillod mig at optimere det til de anderledes forhold med vejret og safety-car. Jeg tror at vores præstation viser at vi har taget et skridt frem med MP4-17D'eren og yderligere forbedret vores konkurrenceevne, og forhåbentlig er vi alle på vej til en spændende sæson."


Masser af champagne til McLaren - efter deres 1-3 sejr
(Foto: McLaren)

Kimi Raikkonen

"Jeg er selvfølgelig skuffet fordi jeg kørte for meget lidt for stærkt i pitlane, hvilket sikkert kostede mig sejren. Jeg er dog glad for at teamet vandt og vi kunne starte 2003-sæsonen med et godt resultat for alle. Under opvarmningsomgangen fandt jeg ud af at bnen tørrede hurtigere op end forventet, og vi besluttede at komme ind for tørvejrsdæk, så på den måde startede jeg løbet fra pitlane. Jeg havde en lang kamp med Michael Schumacher og var i stand til at holde ham bag mig. Han så hele tiden ud til at komme hurtigt ud af det sidste sving, hvilket tillod ham at hente mig og udfordre mig under nedbremsning til den første chikane. På et tidspunkt var vi side om side, men jeg vidste at jeg havde indersiden og svinget var ikke bredt nok til to racere, så jeg holdt mig foran - det var meget sjovt. Alt i alt et spændende løb."


Raikkonen afviste Michael Schumacher til at tage 3. pladsen
(Foto: McLaren)

Ron Dennis, teamchef

"Et utroligt løb for teamet og en god præstation af vores strateger. Begge kørere viste sig i svære forhold og en god sejr til David. Vores undskyldninger til Kimi, hvis 1,1 km./t. for meget i fart på vej ind på pitlane var en fejl fra teamet. Vi ser frem til Malaysia som burde passe os."

Norbert Haug, Mercedes

"Nøglen til vores succes var den oprindelige et-stop strategi og beslutningn blev taget af teamet på det rigtige tidspunkt. Begge kørere leverede utroligt. Det faktum at der var tre konkurrencedygtige teams gav et spændende løb."

Benji

Læs mere om:
  • 09/03/03 - Albert Park - Formel 1
  •