Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

1600 Challenge

Eilertsen tilbage til nutiden.

1600 Challenge 
21/08/19 

Efter succesen ved Copenhagen Historic Grand Prix for 14 dage siden, vender Henrik Eilertsen tilbage til nutiden, når sæsonens 4. afdeling af Yokohama 1600 Challenge skal køres på Padborg Park.
 

Der er blevet brugt mange timer på værkstedet henover sommerpausen, for at få hvæsset kløerne på den hvide og orange Peugeot 208 HDi med startnummer 20.

Team Eilertsen Racing fandt ud af at der var problemer med brændstoftilførslen, og efter det blev udbedret, har motoren opført sig helt anderledes – til den positive side.

En testdag underbyggede også det, hvor problemerne fra forårssæsonen slet ikke kunne genskabes, uanset kørestilen, temperaturer og meget andet. Så nu er løveungen Simba forhåbentlig helt klar til kamp.


(Foto: JJ Media )

Kaster man blikket små 12 måneder tilbage, så var det netop ved det forestående Night Race arrangement, at 2018 sæsonens bedste resultater kom i hus. Karrierens første generelle podieplads i standardvogne blev kørt hjem, ligesom både Oldboysmesterskabet samt Rookiemesterskabet blev sikret netop den lørdag.

Alt dette skete dog i en benzindrevet 207’er, og nu er målet at gentage det med den dieseldrevne 208’er.

Mesterskabsmæssigt skal der ske mirakler, hvad angår guldchancerne i både det generelle men også Oldboysmesterskabet, men der er før sket mærkelige ting i motorsport. Så det gælder om at få så mange point som muligt med fra weekenden, og så kigge igen på pointene inden den næste afdeling. For hvem ved – måske er der pludselig en åbning, hvis konkurrenterne løber ind i problemer.


(Foto: JJ Media)

Night Race weekenden på Padborg Park er lidt anderledes end normalt, da Træning og Kvalifikation kombineres til 10 minutters træning, efterfulgt af 20 minutters kval. Herefter er resten af fredagen fri, mens begge løb køres lørdag eftermiddag/først på aftenen.

Så lysene bliver først tændt når Team Eilertsen har forladt banen, men det er også en kæmpe oplevelse at se andre racerbiler i mørket. Så kig gerne forbi den sønderjyske bane – man har hele søndagen til at komme hjem igen, inden arbejdet banker på mandag morgen.

Tidsplanen for weekenden lyder som følger (ret til ændringer forbeholdes):

Fredag
Træning/Kvalifikation 08.55

Lørdag
Løb 1 13.10
Løb 2 19.10

Team Eilertsen Racing

JJ Media


Læs mere om:
  • Henrik Eilertsen
  • Padborg Park
  • 24/08/19 - Padborg Park - 1600 Challenge
  •