Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DS3 Cup

DS3 Cup gearer op til sæsonens afgørelse

DS3 Cup 
16/08/19 

DS3 CupSommerferien er for alvor slut i DS3 Cuppen, som i den kommende weekend drager til Falkenberg i Sverige for at tage hul på den anden halvdel af årets sæson. Den svenske afdeling markerer således også anden runde i årets nordiske mesterskab, FIA North European Zone.
 

Thomas Faraas og TF Motorsport er umiddelbart den, der har det bedste udgangspunkt med sig til Sverige - i hvert fald hvad pointene angår. Den rutinerede nordmand klarede sig stabilt gennem den regnplagede weekend på Padborg Park i juni og har 132 point med sig, mens Kenn Bach på andenpladsen står noteret for 112.

Bach fik i Padborg den heatsejr, han så længe har jagtet, og det bliver spændende at se, om BACHCAR Racing kan holde fast i det momentum. I sommerpausen var Kenn Bach i lighed med flere andre kørere på netop Falkenberg i en gæsteoptræden i den svenske DS3 Cup, og her blev indsatsen for Bach ramt af et par tekniske udfald, der kostede dyrt i en weekend, hvor farten ellers var der.


Mads Frederiksen med nummer 44 og Kenn Bach i nummer 8 fik begge en god weekend før sommerferien på Padborg Park idet de begge to deres første løbssejre i år. Med en god halvsæson kan de begge ende med at bejle til mesterskabet, når det hele skal afgøres på Jyllandsringen til oktober.
(Foto: Niklas Majgaard)

Kampen om den samlede tredjeplads ligner i øjeblikket et løb mellem Mads Frederiksen og Jacob Sevel. Frederiksen har for alvor fundet melodien og viste i Padborg med en sejr og en tredjeplads, at det østjyske MF Racing har gang i det helt rigtige. Mens Frederiksen står med 106 point, så er Jacob Sevel helt ny i DS3 Cup og har med sine 101 point markeret sig med stærke indsatser - herunder et podie i debuten i Norge, finalesejr ved Juniløbet og et podie mere på Padborg Park.

Fighten om resten af top seks står mellem Erik Bertilsson som har en frisk dobbeltsejr fra den svenske afdeling på Falkenberg i bagagen, mens Kristian Moe Sætheren er sekser. Sætheren har ikke helt haft tur i den i år, og tabte blandt andet værdifulde point på en elektronisk fejl ved sæsonpremieren på Rudskogen. Derfor er det ved at være nu for nordmanden.

Tidsplan

Weekendens afdeling på Falkenberg er lidt speciel i den forstand, at DS3 Cup er eneste bilklasse til start. Vi følger op på Facebook/ds3cup og Twitter/ds3cup over weekenden.

Fredag:
Test 11.10-11.35 + 16.30-16.50

Lørdag:
Fri træning: 12.05-12.20
Kvalifikation: 16.05-16.20

Søndag:
Race 1: 12.05-12.30
Race 2: 16.15-16.35

Insight Racing DK


Læs mere om:
  • Falkenberg
  • 18/08/19 - Falkenberg - DS3 Cup
  •