Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Copenhagen Historic Grand Prix

Mikkel Mac om CHGP, Le Mans og nerver på hjemmebane

CHGP 
13/08/19 

CHGPMikkel Mac har været en travl mand ved dette års Copenhagen Historic Grand Prix, med både Race for Riget, Pro/Am og Super GT på programmet. Selvom han kører om mesterskabet i Super GT, er det den gamle Porsche 911 fra 1965 i Pro/AM klassen, der trækker mest.
 

Mikkel fortæller, at han aldrig har kørt race i en gammel Porsche før og at det er en noget anden oplevelse, end hvad han er vant til fra sine andre racerbilsbekendtskaber. Mikkel deler bilen med Jesper Blom, som siger, at han er fuldstændig tryg ved at overlade sin bil til Mikkel og som Jesper Blom fortæller med et glimt i øjet så; ”er han en meget dygtigere chauffør end mig selv.”
Et meget stramt program er selvfølgelig en udfordring, fortæller Mikkel, men som han siger; ”det er jo det jeg elsker at lave og det jeg brænder for, så det er bare fedt at få muligheden.”

Held og god pitstrategi
Det hele handler dog ikke om danske bybaner for Mikkel i øjeblikket. Le Mans 2020 venter forude og kampen om billetterne er hård. Lige nu fører Mikkel mesterskabet i Le Mans Cup, sammen med Luzich Racing og det kan meget vel føre til en direkte billet til Le Mans næste år.

Luzich Racing er et nystartet team fra sidste år og som allerede har bevist deres værd mange gange, ved blandt andet at vinde opvarmningsklassen, Road To Le Mans, i år. Mikkel håber, at en kombination af god pitstrategi og en hel masse held vil tage dem langt - hvis billetten kommer i hus vel at mærke. Desuden er der det med pengene; ”Hvis vi kan vinde allerede igen et nyt mesterskab, så tror jeg der kommer rigtig mange penge med fra USA. Fordi man kan godt være tre gode kørere, men hvis man ikke har testet tingene igennem, både for kørernes skyld, men også rigtig meget for mekanikerne, når man ikke så langt.”

Multitalentet Mikkel Mac
Med en sportslig karriere der kunne gå to veje, tyder meget alligevel på, at den unge dansker valgte rigtigt ved at gå den asfaltbelagte vej.

Valget stod mellem brydning og gokart, og som Mikkels far siger, blev han nødt til at vælge – blandt andet fordi gokart er en økonomisk krævende sport. Mikkel fortæller videre, at det ikke er nok at være 99% to steder, man må give sig med alt man har og holde fokus, for at blive den bedste. Og desuden trippede Team Danmark i baggrunden og synes ikke, at Mikkel kunne være støttet i to forskellige sportsgrene.

Men valget faldt på gokart og selvom Mikkel fortæller, at han til sidst var noget træt af rivaliseringen og de enorme budgetter i toppen af gokartsporten, så er der alligevel lidt der trækker tilbage.
”Jeg har købt mig en gokart, som jeg håber på, at jeg kan komme ud og køre lidt i, i friweekenderne. Jeg har et godt samarbejde med Roskilde Racing Center, så jeg håber den kan få lov at stå der nede.”

Nerver på godt og ondt
”Hvis man ikke længere bliver nervøs, så tror jeg ikke man skal køre mere.”

Sådan opsummerer Mikkel kort sit forhold til nerver og nervøsitet. Han fortæller, at han særligt blev nervøs i sine yngre dage ved brydestævner. Men han lærte at arbejde med det allerede den gang, noget som hjælper ham i dag, når han sætter sig i bilen. Desuden er det ikke altid en fordel at være på hjemmebane: ”Jeg er mere nervøs, når jeg kører i Danmark end i udlandet. Når jeg kommer hjem, så føler jeg at jeg skal vise et eller andet.”

Og vise noget, det gjorde han, for Mikkel slutter weekenden i Super GT med et brag af en finale hvor han kører sig op fra en startposition som nummer 14 og slutter på en 4. plads. ”Det er bare super ærgerligt at få en start på weekenden, som har givet mange problemer og dårlige startpositioner. Men det er dejligt at få lov at vise, at man stadig kan køre bil – især når det er på hjemmebane og der er mange der kommer og ser på. Både familier med deres børn, men også sponsorer.”

Der er vist ingen grund til bekymring og ingen er vist i tvivl om, at Mikkel godt kan køre bil. Fremtiden ser da også meget lys ud for det unge racertalent. Med to løb tilbage i Le Mans Cuppen skal det blive spændende, om Mikkel kan sikre sig billetten til Le Mans og dermed få endnu flere muligheder for at vise præcis hvad han dur til.

Emma Steensen

Læs mere om:
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 04/08/19 - Bellahøj (Gadeløb) - CHGP
  •      ASETEK SIMSPORTS