Rally

Ib Kragh tog femte sejr ved Birch Tvilum Rallyshow

Rally
11/08/19

Præcist 30 år efter, at han første gang stod øverst på sejrsskamlen i Fårvangs industrikvarter, kunne Ib Kragh for femte gang i karrieren vinde Birch Tvilum Rallyshow. Sammen med Ditte Kammersgaard var han i sin Skoda Fabia R5 hurtigste kører i såvel de tre indledende heat i den ordinære konkurrence samt i finalen, hvortil kørerne med de 20 bedste heattider havde kvalificeret sig.

Det blev til sejr nummer fem for Ib Kragh i Birch Tvilum Rallyshow.
(Foto: Morten Alstrup)

Ib Kraghs værste konkurrent var Brian Madsen, der var tilbage i den Peugeot 206 WRC, som han vandt sidste års udgave af løbet med. I første heat var han otte tiendedele langsommere, men i andet heat begik hans andenkører, Suna Schwaen, en fejl, da hun fik sendt Brian Madsen ud på en ekstra omgang. Det kostede mere end et minut, og makkerparret rykkede dermed ned på 61. pladsen. Men til al held for dem, er det kun de to bedste af de tre heattider, som tæller i den ordinære konkurrence, og med en ny supertid, der blot var 1,1 sekund langsommere end Ib Kraghs, var han tilbage på andenpladsen.

I finalen var der lagt op til en ny duel mellem dem, og ligesom det næsten altid er tilfældet, blev tempoet skruet yderligere op. Såvel Brian Madsen som Ib Kragh kørte hurtigere tider end i de tre ordinære heats, men slutfacit blev, at Ib Kragh/Ditte Kammersgaard vandt med et forspring på to sekunder, mens det svenske makkerpar Rolf Grybb/Tobias Grybb tog tredjepladsen i deres Citroën DS3 R5.

Nicki Motorsport havde den yngste mekaniker på hele servicepladsen.

De tre indledende heats i den ordinære konkurrence var udslagsgivende for resultatet i fem forskellige klasser, og her var kampen tættest i klassen for de historiske biler. Trioen Tommy Jensen/Frank Carlsen, Bjarne Rutgersson/Mathias Rutgersson og Niels Jørgen Jørgensen/Lissi Kristensen var på de tre første pladser adskilt af mindre end seks tiendedele af et sekund.

I klassen for de mindste biler lykkedes det atter engang Jens Kristian Jensen/Svend Aage Nielsen atter engang at vinde i deres Peugeot 106 Kit Car. Rasmus Sørensen/Heidi Knudsen vandt i klassen for tunede biler op til 1.600 cm3, mens toliters klassen havde Kenneth Madsen/Mette Felthaus som sejrsherrer. Endelig vandt Ib Kragh/Ditte Kammersgaard klassen for de hurtigste biler.

Mere end 100 ejere af klassiske køretøjer viste deres biler og lastbiler frem.

Traditionen to var tusindvis af tilskuere mødt op i Fårvangs industrikvarter, hvor de foruden 68 rallyhold i kamp mod stopuret også kunne opleve en række klassiske biler i paraden Birch Tvilum Classic Show.