Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Copenhagen Historic Grand Prix

Copenhagen Historic Grand Prix sætter igen nye rekorder

CHGP 
07/08/19 

CHGPI weekenden havde Bellahøj Park besøg af flere racerbiler, flere deltagere og flere tilskuere end nogensinde før. Også velgørenhedsarrangementet, Race for Riget, satte ny indsamlingsrekord med en donation på hele 670.000 kroner til Rigshospitalet.
 

I den forgangne weekend besøgte hele 44.373 tilskuere Bellahøj Park, og det er ny rekord for dette unikke kulturarrangement, hvor den historiske motorsport hyldes som et kørende vidnesbyrd om fortidens fascinerende bilproduktion. Det var 19. gang Copenhagen Historic Grand Prix blev afholdt i København, og syvende år Bellahøj Park var vært for den rekordstore begivenhed.

Over weekendens to dage gæstede fem historiske racerklasser, sammen med flere opvisningsklasser og den moderne Super GT-serie, området omkring den tidligere dyrskueplads, der var omdannet til et omfattende aktivitetsområde med store, temaskabte biludstillinger og familievenlige underholdningsindslag.


Royal Pro/Am start
(Foto: Christian Lunding)

Foruden tæt på 250 racerkørere fra de mange racerklasser var også de største profiler fra ind- og udland til stede ved dette års arrangement. CHGP Ambassadør Tom Kristensen havde taget to racerkollegaer fra sin tid hos Audi med til løbet i København i form af italienske Dindo Capello og tyske Frank Biela. De havde blandt mange andre selskab af den nykårede verdensmester i sportsvogne og Porsche-fabrikskører, Michael Christensen samt Le Mans-deltager Michelle Gatting.

Ét af arrangementets faste højdepunkter er Royal Pro/Am, hvor amatørracerkørere danner par med professionelle racerkørere. Efter lørdagens konkurrencetætte heat blev den publikumsvenlige klasse, i søndagens afgørende finale, vundet af far og søn-duoen Jesper og Nicolai Sylvest. De vandt foran Tom Kristensen og Martin Berner, mens Frank Biela og Oscar Davidsen Siesbye blev nummer tre.


Royal Pro/Am vinderpodie
(Foto: Christian Lunding)

Oven på den succesfulde weekend ønsker CHGP-organisationen igen i år at udtrykke taknemmelighed til både lokalmiljøet, samt ikke mindst Københavns Kommune. At omdanne trafikale knudepunkter til en moderne racerbane med tilhørende udstilling, familieaktiviteter og andre attraktioner, kan kun virkeliggøres med hjælpsomhed og forståelse fra lokale myndigheder, instanser og ikke mindste beboerne i nærområdet.

Det var ikke kun på publikums- og deltagerantal at Copenhagen Historic Grand Prix satte rekord i weekenden. I velgørenhedsløbet, Race for Riget, hvor publikum i én time lørdag og søndag, havde mulighed for at købe sig til en køretur i en af de ekstravagante sportsvogne og racerbiler med kendte profiler bag rattet, blev forrige års indsamlingsrekord også overgået. Søndag eftermiddag modtog Charlotte Blix, der er daglig leder af BørneUngeProgrammet på Rigshospitalet, således en check på rekordbeløbet 670.000 kr., hvilket bringer den samlede donation siden 2010 helt op på næsten 4 millioner kroner.


Anders Thelle med Charlotte Blix og Tom Kristensen
(Foto: Christian Lunding)

Adm. Direktør for Copenhagen Historic Grand Prix, Jens Peter Lange, udtaler:
”Det er med stor begejstring og ekstrem stolthed, at vi i organisationen ser tilbage på dette års udgave af Copenhagen Historic Grand Prix. Som helhed har CHGP oplevet markant fremgang i både antal deltagere, udstillere og ikke mindst på tilskuerfronten med dette års rekordbesøg på hele 44.373 tilskuere! Vi er meget taknemmelige for det store antal besøgende, der i afgørende grad er med til at løfte den samlede oplevelse for alle involverede i weekenden. Samtidigt kan jeg ikke takke vores mange frivillige nok. De leverer et kæmpe stykke arbejde i forbindelse med CHGP og er en vigtig nøgle til den gode oplevelse, vores gæster har til CHGP.”

Copenhagen Historic Grand Prix


Læs mere om:
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 04/08/19 - Bellahøj (Gadeløb) - CHGP
  •      ASETEK SIMSPORTS