Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Go Kart

Podie til Sebastian Øgaard i Belgien

Go Kart 
06/08/19 

Sebastian Øgaard nød en succesfuld fjerde runde af Deutsche Kart Meistershaft (DKM - Tysk Karting Mesterskab) i Genk (Belgien). Sebastian blev nummer 2 i finalen og tog sin første podieplacering i sæsonen.
 

Øgaard ligger i øjeblikket som nummer 6 samlet med 100 point i mesterskabet, hvilket samtidig gør ham til bedste rookie inden sidste afdeling i Ampfing (Tyskland) den første weekend i Oktober.

Efter et godt resultat på samme bane i Genk sidste år i junior klassen, ankom Sebastian Øgaard med høje forventninger om at gentage succesen fra 2018 og efter fredagens træninger så det også lovende ud. Øgaard kørte en godkendt tidtagning med en 5. plads, kun 0,055 sekunder bag pole sætter.

Kvalifikationsheatene var både kompliceret og positiv på samme tid. Kompliceret fordi tingene ikke gik som planlagt i heat 1, hvor han sluttede på 10. pladsen. Positiv, fordi Øgaard viste god fart og vandt heat 2. Det gav Øgaard en samlet 5. plads til Race 1 (finale 1)

Her var Øgaards forventninger igen høje, løbet skulle ende med endnu en sejr. Der blev satset 4 nye dæk, men desværre måtte han se sig slået og afsluttede på en 9. plads. Race 2 gik til gengæld meget bedre for den 15 årige Sebastian Øgaard, der startede på samme position som han sluttede Race 1 - på niende pladsen.

Han fik en fantastisk start og formåede at køre sig frem til 4. pladsen i første omgang. Det lykkedes desuden at holde presset på de nu brugte dæk. Et crash mellem de 2 førende kørere, hjalp ham med at rykke frem til andenpladsen hvor han fik lavet sig et hul der sikrede ham pladsen til han krydsede målstregen og det ternede flag.

Reaktionen fra 4. runde af DKM i Genk:
Sebastian Øgaard (Ward Racing):
”Jeg er meget glad for endelig at få min første podieplacering i OK senior klassen. Det har været en vanskelig sæson. Farten har været rigtig god fra begyndelsen af, men det føltes som om jeg har manglet de 2% held, man også har brug for.

”Jeg har kæmpet hårdt og været virkelig tæt på mange gange, og nu skete det endelig. Jeg er meget glad, og det føles som en frigørelse fra meget pres.
”Jeg ser nu frem og fokuserer på verdensmesterskabet i Finland, første weekend i September”

Det næste løb for Øgaard er 23-25 august, et forberedelsesløb på samme bane som VM, der afholdes i Alaharma (Finland). Desværre også samme weekend som der afholdes DM i Roskilde, så Øgaard får ikke mulighed for at forsvare sin titel fra 2018

Øgaard Motorsport


Læs mere om:
  • Sebastian Øgaard
  •