Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rotax

Rotax Nordic Championship 2019

Rotax 
05/08/19 

Knapt 90 kørere havde taget turen til det midtjyske, for at afgøre det årlige Rotax Nordic Championship på Midtjysk Karting Bane.
 

Sebastian C. Rasmussen satte tiden for de mindste i Rotax Micro, foran Mathias Kjellerup og Sebastian Kiilerich.

Efter de indledende heat var det Sebastian K. der stod øverst på listen foran Mikkel Sørensen og Sebastian R., men i Finalen kørte Sebastian R sejren hjem og Sebastian K og Emil Christensen måtte slås om de næste pladser og endte i denne rækkefølge.


Præmiepodiet i Rotax Micro
(Foto: Kiilerich)

I Rotax Mini sad Simon Birch Kristensen på det hele og tog sejren i alle heat incl. finalen.

Der var god kamp om de følgende pladser. Jens Christensen kom bedst igennem som to’er på tiden og i kval. heat og Finalen. Mathias Ringgård sluttede weekenden af med tredje pladsen, men også Matias Mezdo, Malte Ebdrup og Lærke Rønn Sørensen havde været med i kampen.


Simon Birch Kristensen alene i front i Mini
(Foto: Kiilerich)

Rotax Junior er altid garant for godt race og sådan blev det også. Oskar Kristensen var hurtigste mand til tidtagningen foran Linus Hensen, Marcus Topp, Alexander Wennecke og Rasmus Andersen. De fire kval. heat ændrede lidt i det. Oskar var stadig forrest, men nu med Rasmus A, Rasmus Vendelbo, Linus og Marcus efter.


Oskar Kristensen fører Junior feltet an
(Foto: Kiilerich)

Finalen blev ekstra spændende, da der lige kom en lille regnbyge, efter starten var gået. Oskar holdt dog hovedet koldt og kørte mesterskabet hjem. Der var hård kamp om de næste pladser, men over stregen var rækkefølgen Rasmus Vendelbo, Marcus Topp, Linus Hensen og Theo Eriksen. Rasmus A var uheldig og røg af i Finalen.

Der var virkelig smæk for skillingerne i Rotax Senior og fantastisk spændende race.

Christian Droob satte tiden foran Victor Frost Bay, Magnus Nielsen og Mads Riis. Mads slap bedst ud af kvalifikations heatene med Magnus, Victor, Mikkel Lange og Christian efter.


Victor Frost Bay(254) sikrede sejren i et tæt race i Senior
(Foto: Kiilerich)

Finalen blev om muligt endnu mere spændende. Victor og Mads havde nogle drabelige dueller i starten af finalen. Det faldt ud til Victors fordel, mens Mads faldt lidt tilbage. Christian hang også godt på, mens Emma Weinrich fik sig kæmpet flot op, men også norske Mina Pedersen var stærkt kørende. Det hele endte med en flot Finale sejr til Victor Frost Bay foran Christian Droob, Emma Weinrich, Mads Riis og Mina Pedersen. Magnus Nielsen, der havde været rigtig godt med, var uheldig i Finalen og endte på 11. pladsen.

I Rotax DD2 var der gensyn med Mads R. Thomsen, der har holdt ”sabbat år” pga. færdiggørelse af uddannelse. Tidtagningen hed Mads foran Marc Dueholm, Andreas Birkbak, Lasse Andreasen og Nicolai Kristensen, der lige havde bygget en kart op, efter flere års fravær.

Der blev byttet lidt i de indledende heat, stadig med Mads og Marc forrest. Så var det Lasse, Nicolai og Andreas efter. I Finalen var der lidt tumult på de første omgange. Det gik ud over Lasse Andreasen, der måtte udgå med en formodentlig brækket hånd. Mads sikrede sig mesterskabet foran Marc, Andreas, Marcus Simonsen og Nicolai.

I DD2 Junior var det Albert Højmann Holst, der løb med sejren.


Præmiepodie i DD2
(Foto: Kiilerich)

For de lidt ældre og tungere, Master og XL, var der et godt felt. Her blev det hele en kamp mellem Dennis Ladefoged og Jan Andreasen, der lavede en flot Finale, hvor de skiftede pladser hele tiden, dog helt fair. Dennis trak det længste strå i Finalen og tog mesterskabet foran Jan, Jesper Christensen, Claus Bang og Torben Lauesen.

Kristoffer Johansson tog sig af sejren i XL foran Frederik Fransson og Henrik Holmstrup.


Dennis Ladefoged(15) og Jan Andreasen(4) i kamp om sejren i Master
(Foto: Kiilerich)

Efter overrækkelse af diverse pokaler, kranse og champagne sprøjt kunne alle tage hjem efter en lang weekend med mange heat.

Kiilerich