Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Copenhagen Historic Grand Prix

CHGP 2019 - Sol, sommer og masser af race

CHGP 
06/08/19 

CHGPBellahøj Park strålede på alle måder i weekenden den 3. og 4. august 2019. Solen strålede om kap med de flotte racerbiler og de passionerede kørere fra ind- og udland - lige det CHGP som alle kunne ønske. Det eneste, der er øv er, at der nu er et helt år til næste GHGP. Men et år går jo hurtigt og til næste år har CHGP 20 års jubilæum og det skal forhåbentlig fejres med endnu et brag af et CHGP.
 

For 19. gang slog Copenhagen Historic Grand Prix dørene op til en underholdende weekend for hele familien. Med over 200 tilmeldte biler var der virkelig lagt op til race i de seks historiske klasser samt i Legends Car Cup og Super GT Danmark, som kørte deres femte løb frem mod kåringen i hvert af deres respektive mesterskaber. Og da de fem røde lamper blev slukket, var der race til stregen i alle klasser, med kørere fra 12 lande.


(Foto: Motorsporten.dk)

Lørdagens program startede 8.30 med kvalifikationsløb i samtlige klasser - og det gik bare stærkt for at kunne sætte den bedst mulige tid og få så god en startplacering som muligt på gridden til det første løb.
Omkring middag blev CHGP officielt åbnet af Kulturminister og kirkeminister Joy Mogensen, der før hun blev minister sad otte år på borgmesterposten i Roskilde, som er en kendt by i forhold til motorsport og opfostring af motorsportstalenter.


Joy Mogensen og Jac Nellemann kørte en tur rundt på banen i en rigtig fin Jaguar.
(Foto: Motorsporten.dk)

Både lørdag og søndag var der Race for Riget, som altid, en kæmpe attraktion hvor rigtig mange havde købt ture i de flotteste biler med en chauffør, der kunne sit kram. Det er så dejligt at se så mange racerkørere stiller gratis op for den gode sag, hvor de giver dem, der køber billet en kæmpe oplevelse og alle indtægter igen i år går ubeskåret til Børne- og Ungeprogrammet på Rigshospitalet. Og sikke en succes - igen en rekord i penge kørt ind til det gode formål. Race for Riget kunne overrække en check på hele 670.000 kr. til Børne- og Ungeprogrammet på Rigshospitalet.


(Foto: Motorsporten.dk)

De historiske klasser leverede masser af underholdning, fart og farver. I disse klasser er biltyper og mærker meget forskellig og det giver en helt speciel oplevelse at se klasser med alt fra store til mindre biler køre race mod hinanden, men tag under ingen omstændigheder fejl af, at der ligger motorer med så mange hk i, der virkelig kan give fart og kamp frem mod det ternede flag.


(Foto: Motorsporten.dk)

Pro/Am løbene, hvor en professionel og en amatør kører deler samme bil, var som sædvanlig også underholdende. Der var fart over feltet og alle kørere og biler ydede deres ypperste. Der er mange kære gengangere fra år til år i denne klasse, men det er også rigtig dejligt at se 'nye' ansigter fra både ind- og udland.


(Foto: Motorsporten.dk)

Super GT Danmark og Legends Car Cup fik også kørt deres tredjesidste løb i mesterskabskampen med masser af fart og underholdning for de mange tilskuere.
Alle tider og placeringer fra løbene i de forskellige klasser kan findes på Motorsporten.dk.


(Foto: Motorsporten.dk)

Det var på alle måder en super race weekend, men dette arrangement kunne slet ikke gennemføres uden det store arbejde, som CHGP folkene, banebyggerne, redningsfolkene, læger samt alle de frivillige gør. Tusind tak for I gør det muligt at vi andre kan hygge os til Københavns flotte racerløb.


(Foto: Motorsporten.dk)

Og tak til alle de deltagende teams, kørere, mekanikere og andet godtfolk, der deltager og dermed sørger for den perfekte underholdning. Ofte bliver der alene fokuseret på de, der vinder løbene og kommer på podiet, men alle, uanset placering, er med til at gøre weekenden underholdende og give en fantastisk stemning.
Der var heldigvis ikke så mange uheld, men de der ikke slap helt fri for knubs og skrammer, på såvel kører som bil, bliver forhåbentlig hurtigt klar igen til at vende tilbage på racerbanerne.

Og så er der vist bare tilbage at sige: Tak for et dejligt CHGP 2019 - vi ses til CHGP 2020.

Karin Bøgelund

Læs mere om:
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 04/08/19 - Bellahøj (Gadeløb) - CHGP
  • 04/08/19 - Bellahøj (Gadeløb) - Legends Cup
  • 04/08/19 - Bellahøj (Gadeløb) - Super GT Danmark
  •