Igen et Podium til Schandorff trods uheld

Blancpain GT
Series Asia

04/08/19

Femte afdeling af Blancpain GT3 World Challenge Asia blev i weekenden afviklet på YEONGAM Raceway i Korea og der var lagt op til et spændende race hvor Schandorff og hans makker skulle erobre den samlede førsteplads i klassen.

De to frie træninger var som tidligere en omgang "race op ad bakke" da der igen manglende fart i raceren, men det blev vendt således at begge kvalifikationer blev afviklet med en noget bedre kørende racer til kval1 hvor Alex Au fik dem placeret til en P12 og Schandorff gjorde det endnu bedre med en overall P7 start placering.

Race1 startede fint med at Alex fik bragt sig op på en P5 i klassen og den formåede han at holde til der skulle skiftes kører ved pit stoppet, Schandorff tog over og med fantastisk kørsel fik han kørt sig op på en P2 i klassen, og havde inden længe også overtaget P1 i klassen, dette kun for at få tildelt en drive through straf da Alex havde overskredet fartgrænsen på vej ind i pitten.

Det resulterede i at Schandorff faldt tilbage og da han efter straffen kom tilbage på banen, igen var det på en P5 i klassen og med en helt outstanding kørsel fik Schandorff kørt sig på podiet igen, således at de sluttede racet på en P3.

”Lige nu er jeg helt utrolig skuffet over at vi fik den straf, da den betød at vi mistede sejren i klassen, hvilket også havde bragt os op på den samlede førsteplads i serien, men i stedet for fik vi længere op til den førende, da det så var dem der fik flere point end os” siger Frederik Schandorff og forsætter ”Vi må bare komme tilbage og kæmpe endnu mere i Race2”

I Race2 var det Schandorff der skulle starte i bilen og hvilken fantastisk første omgang, hvor en overall P7 blev vekslet til en P4 efter enormt god kørsel og herefter var det rigtig hårdt arbejde hvor Schandorff omgang efter omgang lå han efter en forankørende Porsche og prøvede forskellige moves for at komme forbi og endelig lykkedes det med en super overhaling efter ca. 20 min. kørsel af Race2 og han indtog herefter overall P3 som på sikker vis blev holdt, indtil de skulle pitte hvor der endnu manglede 25 min af løbet.

Da Alex overtog bilen efter pit stoppet og var på vej ud af pit udkørslen blev han ramt hårdt af en Audi der klart overskred banelinjerne og sendte Alex rundt i et spind og der var ikke meget mere at gøre, selv om han fik raceren hjem i pitten igen, den var for skadet til at de kunne forsætte, det blev en rigtig ærgerlig afslutning på weekendens løb.

”Det er så ærgerligt at en konkurrent tager os ud af løbet på den måde, hvor vi er på vej på banen igen efter et pitstop og de slet ikke ser hvad der sker omkring dem, vi havde en super god chance for at slutte P1 i klassen og samtidig komme på overall podiet, så det har været en weekend med kæmpe op og nedture” siger Fredrik om weekendens afdeling af Blancpain GT3 World Challenge Asia.

De holder stadig den samlede andenplads, men er nu længere fra den samlede etter, da de ikke fik point i Race2 pga. uheldet og samtidig bliver de nu presset mere fra de konkurrenter der ligger efter dem i mesterskabet.

Frederiks næste løb bliver også i Asien, i samme serie den 31 august og 1 september, hvor sidste afdeling af Blancpain GT3 World Challenge Asia bliver kørt i Shanghai - men nu skal der mirakler til for at kunne erobre den samlede førsteplads i klassen.