Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Copenhagen Historic Grand Prix

Kultur- og kirkeminister åbner officielt CHGP 2019

CHGP 
01/08/19 

CHGPTil Copenhagen Historic Grand Prix lørdag den 3. august vil Joy Mogensen holde åbningstalen og svinge Dannebrog, der samtidig markerer den officielle start på Copenhagen Historic Grand Prix 2019.
Når dette års udgave af Copenhagen Historic Grand Prix finder sted i den kommende weekend på vejene omkring Bellahøj i København, bliver det med fornemt besøg fra kultur- og kirkeminister Joy Mogensen, som har givet tilsagn om at være gæst lørdag den 3. august i forbindelse med den officielle åbning af det historiske motorsportsarrangement.
 


(Foto: Kristian Brasen)

Promotor for Copenhagen Historic Grand Prix, Jac Nellemann, udtaler: “Det er en stor ære og en flot anerkendelse af hele vores historiske kulturbegivenhed, at vores nyudnævnte kultur- og kirkeminister har fundet plads i sin kalender til at aflægge CHGP et besøg.”

”Symbolikken i Joy Mogensens tilstedeværelse ved Copenhagen Historic Grand Prix har nærmest historisk vingesus”, bemærker Jac Nellemann yderligere.

Før ministerposten var Joy Mogensen borgmester i Roskilde, der af mange betragtes som dansk motorsports arnested. Og netop i 2019 er det 60 år siden, at det første Formula Junior løb blev kørt i Skandinavien på Roskilde Ring. Formula Junior klassen, der også sætter deltagerrekord i dette års CHGP, blev til i årerne efter Anden Verdenskrig og var et udstillingsvindue for Formel 1 med lavere budgetter og dermed en mere folkelig indgang til sporten.

Joy Mogensen besøger Bellahøj Park, som det store race- og familieområde, der udgør hele CHGP, er døbt, lørdag for at deltage i løbsweekendens officielle åbningsceremoni. Det hele er programsat til at finde sted mellem kl. 12.25 og 12.35, og selve åbningsceremonien foregår ved start- og målstregen for enden af Bellahøjvej.

Copenhagen Historic Grand Prix


Læs mere om:
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 04/08/19 - Bellahøj (Gadeløb) - CHGP
  •      ASETEK SIMSPORTS