Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Australiens GP - Ferrari - 2. kvalifikation

Formel 1 
08/03/03 

De to Ferrari'er begynder Grand Prix'et fra de forreste pladser. Det er teamets 159. pole position i historien, og 51. gang for Schumachers vedkommende.
 

Jean Todt, teamchef

"Spændende, anspændthed og glæde er de ord som bedst kan opsummere denne lørdag i Melbourne. I dag fik vi et bedre indblik i effekten af de nye sportslige regler: ændringerne af komponenterne efter den frie træning, en meget hektisk opvarmning på 15 minutter og alt skal spilles på blot én omgang. Det endelige resultat er fyldt med usikkerhed for hver kører angående benzinmængde der medbringes til starten af løbet i morgen. F2002'eren gav igen en tilfredshed med en ren rød front til årets første løb. Igen har Bridgestone gjort et godt stykke arbejde på dæksiden, mens Shell har arbejdet hårdt for at give os de absolut bedste produkter. Nu skal vi checke racerne indenfor de nye regler, sådan at vi er klar til løbet, hvor vi får det sande billede af rangordenen. Som altid bliver holdbarhed meget vigtigt."

Michael Schumacher

"Godt teamwork i dag, da jeg er mine problemer til morgen, tog Rubens opsætning til eftermiddagen. Kvalifikationen gik godt, men det nye tidsskema gør livet hårdere for teamet, da man blot har 15 minutter efter warm-up til at gøre sig klar til kvalifikationen og løbet. Jeg brokker mig dog ikke, da det er det samme for alle. Sådan som jeg ser det i cockpittet kræver det den samme portion koncentration. Min omgang var direkte og der var ikke plads til at presse mere. Det ser dog ud til at jeg har en tradition med at køre af her! Heldigvis er afkørselsområderne i det sving blevet forbedre til i år og teamet var i stand til at reperere raceren uden problemer."

Rubens Barrichello

"Dagens kvalifikation var den første gang i weekenden at jeg havde et problem. Jeg var på en god omgang indtil jeg så olieflaget efter sving 6. Med de nye regler er det meningen at man skal være alene på banen, så jeg var ikke sikker på hvad jeg skulle gøre og mistede koncentrationen. Kimis racer var på en rigtige side af banen, men der var en racer på vejen. Jeg brokker mig ikke, men jeg kunne have kørt en bedre tid. Måske skal man se på reglerne når der opstår en sådan situation. Fra kørerens vinkel mener jeg at den nye kvalifikation er mindre spændende for kørerne. fordi man kan ikke presse så hårdt på som tidligere på grund af den øgede mængde benzin hvilket giver meget overstyring eller understyring. Men jeg mener at det nye system kan være mere spændende for tilskuerne."

Ross Brawn

"Jeg er noget overrasket over afstanden mellem os og konkurrenterne. Selvfølgelig kan det være at vi har taget mindre benzin med end dem. Vi må derfor vente indtil i morgen med at se hvor alle reelt står. Selvfølgelig er jeg glad for at vores racere holder på forreste række. Vors kørere leverede et godt stykke arbejde. Dækkene præsterede bedre i dag, sikkert fordi overfladen giver mere greb. Vi valgte et dæk som nok ikke har været så hurtigt over en enkelt omgang, men det er et mere sikkert valg til løbet."


'Hmm - har vi nu nok benzin med?' Ross Brawn er bekymret over afstanden mellem Ferrari og de øvrige teams
(Foto: Ferrari)

Benji

Læs mere om:
  • 09/03/03 - Albert Park - Formel 1
  •