Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Int. Formel klasser

Christian Rasmussen dominerer igen i USA.

Int. Formel racing 
31/07/19 

Efter en fuldstændig fantastisk weekend i Toronto, hvor Christian som den første dansker nogensinde vandt en afdeling i Road To Indy programmet i USA og scorede en 2. plads i weekendens anden afdeling, så var der store forhåbninger til de to afdelinger der skulle køres på Mid-Ohio Sports Car Course.
 

De blev indfriet til fulde. Christian lavede simpelthen en kopi af Toronto. Eneste forskel var at han ikke fik en poleposition at starte ud med. Det afholdt ham dog ikke fra at vise at han er blevet manden man skal slå.

Teamet var kommet til Mid-Ohio med stor selvtillid, og det hele ser bare ud til at være faldet i hak. Fra den første træning var Christian i top-2, og der blev han. Han fik selskab af australske Hunter McElrea, der satte pole til begge kvalifikationssessions. Christian fulgte ham dog til dørs og endte kun 1/10 sekund bag Hunter i første session, og kun 15/100 sekund i anden session. Der var således lagt op til tæt race, og selvom Christian ikke havde kørt på banen før, var det ikke til at se. Han satte farten fra starten af race 1, og fik hurtigt et hul. Allerede på første omgang var der safetycar, så hullet blev neutraliseret. Det betød dog ikke noget for Christian. Han fik en perfekt start efter safetycar perioden. Og ved det ternede flag var afstanden til Hunter McElrea på hele 9,5 sekunder, noget der gav genlyd i den amerikanske motorsportspresse. En ting er back-to-back sejre, men at vinde i en så stærk klasse med 9,5 sekunder er specielt.

“Det var en fantastisk sejr for mig og teamet. At få lavet et så stort hul, og udvide det helt til mål, var bare så fedt. Jeg er SÅ stolt over at kunne give teamet noget velfortjent tid i rampelyset,” sagde Christian.
“Back-to-back sejre i denne hårde serie, er virkelig noget specielt. Jeg kunne kramme hele verden lige nu. Jeg er simpelthen nødt til at tanke min ingeniør Lou, og min egen mekaniker Allan Brøchner for at forberede mig og bilen til denne sejr. Det er for vildt.”

Efter en sådan start på weekenden må det have været svært at falde i søvn. Christian så nu ikke ud til at have manglet søvn, da han lignede op til det andet løb. Igen holdt han ved siden af Hunter McElrea. Da starten gik så det nu ud til at Hunter havde lært af gårsdagens lektie. Så Christian kom desværre ikke forbi i starten. Christian og australieren trak dog hurtigt fra resten af feltet. Christian halede lidt ind på Hunter, men en lille bremsefejl satte ham så langt tilbage at han ikke kunne sætte en overhaling ind. Som racerkører skal man jo gå efter sejren hver gang, men det så nu ikke ud som om Christian var voldsomt ked af at måtte nøjes med P2. Ved det ternede flag var afstanden til Hunter kun 5/10 sekunder, og hele 7,6 sekunder til P3. Overbevisende kørsel fra de to i front.
“Hold nu kæft et race! Det er vildt fedt at køre race mod en kører der kører med stor respekt for sine konkurrenter. Vi fik nogle små kampe indtil min bremsefejl. Ja, jeg ville gerne have haft sejren, men jeg er nu rigtig godt tilfreds med en andenplads. Stort tillykke med sejren til Hunter.”

Christians teamchef Jay Howard vil også gerne have et ord med på vejen.
“Christian had yet another phenomenal weekend with back to back wins. The momentum is good right now. Christian is learning every week - he is really starting to understand how to get the very best out of himself. I’m so happy for him and am excited to keep watching his progress.”

Med den seneste succes har Christian også bevist at han er kommet i gear. Han er topscorer med 110 point over de sidste 5 løb. Så det var en tilfreds Christian der drog hjem til Danmark, for at færdiggøre de sidste eksamener inden der er sommerferie.

“Jeg har egentlig slet ikke lyst til at tage hjem igen. Det er så fedt at være en del af det her team, og de fortjener bare den største ros. Uden dem, min familie og mine fantastiske sponsorere var jeg jo slet ikke i stand til at levere det her,” slutter Christian.

Christian Rasmussen Racing


Læs mere om:
  • Christian Rasmussen
  •